AGREDA i FEDEREC reafirmen la voluntat de reequilibrar les relacions franco-andorranes

Els presidents de l’Associació de Gestors de Residus d’Andorra (AGREDA), Miquel Àngel Armengol, i el president de la Federació d’Empreses de Reciclatge de França (FEDEREC), Jean-Philippe Carpentier, han reafirmat la seva voluntat de cooperar per augmentar els intercanvis econòmics entre les empreses de gestió de residus franceses i andorranes. Aquesta relació de col·laboració s’inscriu en la línia estratègica de país de reequilibrar les relacions econòmiques i comercials franco-andorranes a la qual l’AGREDA vol contribuir-hi des del sector privat.

Armengol i Carpentier s’han trobat aquest dijous a la Journée Technique Nationale organitzada per FEDEREC al Bourget, als afores de París. Un esdeveniment que serveix de punt de trobada de totes les empreses franceses del sector de la gestió de residus, així com dels seus principals proveïdors i clients. Durant la trobada, ambdós presidents han valorat molt positivament l’acord de cooperació que Armengol va signar la setmana passada amb el president de la secció occitana de FEDEREC, Olivier Dalle.

La reunió, que -a banda d’Armengol, Carpentier i Dalle- ha comptat també amb la participació del vicepresident de l’AGREDA, Francesc Zamora, el director general de FEDEREC, Emmanuel Burnand, i el director gerent de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Iago Andreu, ha servit per avaluar les possibilitats de col·laboració entre les empreses andorranes i franceses del sector, així com per avançar conjuntament en la transició des de models d’economia lineal cap a l’economia circular.

Des de FEDEREC es veu Andorra com un indret ideal per implementar programes d’economia circular en els àmbits de la gestió de residus, l’energia, el turisme i el comerç; i crear així un hub que aglutini empreses, sectors industrials i formació. I des de l’AGREDA, la relació de cooperació amb FEDEREC representa una oportunitat per tenir accés a l’experiència, la tecnologia i les bones pràctiques que han fet de França un país de referència en la gestió dels residus i la protecció del medi ambient.