Agents Rurals de la Generalitat enxampen un caçador furtiu andorrà

Efectius del cos d’Agents Rurals de l’Àrea Regional de Lleida del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van interceptar in fraganti a Oliana, el passat 11 de setembre, un caçador furtiu de nacionalitat andorrana després de diversos mesos d’investigació. El furtiu duia una arma estrictament prohibida.

A l’Alt Urgell, els Agents Rurals tenen identificades zones on fa diversos anys que actuen grups de furtius organitzats, que s’han especialitzat en aquest tipus de caça probablement amb finalitats de comerç il·legal.

En aquests moments i en col·laboració amb les autoritats andorranes, s’està investigant la identitat d’altres persones que van ser vistes pels Agents Rurals a la mateixa zona caçant amb aquest furtiu en dies anteriors a la seva intercepció.

Iniciada la temporada de caça major a Lleida, els Agents Rurals han incrementat les inspeccions per detectar i denunciar el furtivisme sobre els ungulats salvatges, especialment sobre els trofeus de mascles d’isard i de cérvol; per fer complir les normes de seguretat que s’han d’observar en les batudes, les esperes i els acostaments, i per prevenir accidents entre els caçadors mateixos i amb altres usuaris dels boscos, especialment boletaires.

La utilització d’armes prohibides per la Llei de caça, la Llei de protecció dels animals i el Reglament d’armes pot comportar sancions administratives de fins a 60.000 euros i la retirada de la llicència de caça per un període de dos a cinc anys. La caça furtiva i la tinença o utilització d’armes prohibides també estan tipificades com a delicte al Codi Penal i són castigades amb penes de fins a 3 anys de presó.

 

1 comentari

  1. Mireu que no sigui un conseller general que ja va estar denunciat per la “sultana” fa una pila d’anys

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES