Agents rurals catalans intercepten a Capdella un furtiu intentant caçar isards

Els Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natura va interceptar un furtiu que pretenia caçar a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. El caçador s’havia desplaçat juntament amb un company des de Córdoba i ambdós havien efectuat una acampada a la zona de l’Estany de Francí, a 2300 metres d’alçada i dins de la zona perifèrica del Parc Nacional per tal d’intentar abatre isards. Val a dir, a més, que la caça d’aquesta espècie es troba vedada en aquesta època de l’any.

Els agents rurals van escoltar dos trets per la zona el diumenge a migdia, pel que van muntar un dispositiu de vigilància per la Vall de Riqüerna el mateix diumenge, amb resultats negatius. Per la nit els mossos d’esquadra van confirmar que el que semblava ser el vehicle dels furtius era al poble de Capdella i no s’havia mogut d’allà.

El dilluns, dos agents rurals es van desplaçar a peu cap a la zona de la Vall de Rus i al no poder localitzar els furtius, els agents van romandre prop del poble de Capdella per a interceptar-los quan baixessin fins el poble per a recollir el vehicle.

Membres del GRAE (Grup d’Actuacions Especials) dels Bombers de la Generalitat van haver de rescatar el caçador, que havia caigut per un desnivell de 100 metres. Atesa la dificultat d’accés a la zona on havia caigut, va caldre mobilitzar un helicòpter per tal de rescatar l’home, que va resultar il·lès.

Al voltant de les 17 hores del mateix dilluns es van poder localitzar al caçador i l’acompanyant, en retornar a Capdella pel camí de la Vall de Riqüerna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.