Un grup d’una desena de persones espera al saló del Museu de l’Electricitat per començar la visita guiada a l’espai. Però aquesta vegada no són turistes els qui esperen, sinó tot el contrari. Són els artífexs encarregats de portar els turistes. Agències de viatges i guies turístics han visitat per primera vegada el Museu de l’Electricitat de FEDA Cultura. La iniciativa ha estat impulsada pel mateix museu i té com a principal objectiu donar a conèixer a aquells agents del sector l’espai i també informar-los de les novetats específiques per a ells. “El retorn que esperem és que ens coneguin, ens sol·licitin i d’aquesta manera també incrementi l’afluència de visitants”, ha explicat la guia museu, Joana Teixeira. De fet, prop d’un 20% de les visites que es duen a terme al museu són grups d’agències de viatges i guies turístics.

A més de mostrar-los el museu i explicar-los què narren als turistes, també se’ls ha ensenyat les visites que es duen a terme al Camí Hidroelèctric del llac d’Engolasters. La idea és que, després d’aquesta petita mostra, els agents del sector turístic coneguin millor els dos recorreguts i les possibilitats que tenen adaptades per a cadascun dels públics concrets que puguin portar. “El contingut, el recorregut i el temps sempre es pot adaptar al tipus de visitant i a les seves preferències”, ha comentat Teixeira, que com a novetat per l’any que ve es posaran a l’abast recorreguts més curts al camí d’Engolasters per atreure un públic més gran o amb dificultats de mobilitat.

Malgrat que aquesta ha estat la primera presa de contacte amb el sector en aquest marc, la guia del museu ha apuntat que no es descarta repetir i convocar altres agents que aquest dimecres no hi han pogut assistir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada