Un grup de militants afins al president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es plantegen deixar el Partit Socialdemòcrata i crear una nova formació política. El vicepresident del grup parlamentari, Gerard Barcia, ha explicat que ‘considerem que el partit s’equivoca a l’hora de centrar el debat entorn de les persones’ en lloc de parlar sobre contingut polític. Barcia, que veu molt difícil que aquest grup de persones, entre les quals s’inclou, pugui assistir al congrés del maig, ha recordat que van ser 90 les persones que van signar el manifest el passat mes de desembre donant suport a Bartumeu, però que hores d’ara no sap si totes estan disposadess a moure’s del PS. De la seva banda, el secretari d’organització del PS, Marc Cornella, ha lamentat que ‘si bé el manifest buscava la unitat del partit, ara demostren el contrari’, i que això és fruit ‘d’una persona que vol continuar sent líder i no se sent prou recolzada’.

Gerard Barcia ha explicat a que forma part d’un sector del PS afí a Jaume Bartumeu que no veu bé que el partit no hagi afrontat una reflexió al voltant del contingut polític, i per això es plantegen diferents escenaris, entre els quals hi ha la possibilitat de formar un nou partit de caire progressista, on Bartumeu tindrà ‘un paper important’.

La decisió, que es prendrà abans del mes de maig, sorgeix del fet de rebutjar ‘el debat estèril i equivocat entorn de les persones’ que al seu parer està fent el Partit Socialdemòcrata. En aquest sentit, Barcia ha assegurat que ‘si el projecte és erroni, es canviï o no el líder, el contingut serà equivocat’.

Pel que fa al suport que compta aquesta iniciativa, el vicepresident del grup parlamentari socialdemòcrata ha recordat la norantena de persones que van signar el manifest a favor de Bartumeu, tot i que ha reconegut que no ha parlat amb totes i no sap què opinen, i que per tant pot ser que ‘algunes no estiguin disposades a deixar el PS i que d’altres que no van signar se sentirien més còmodes amb una formació que no es digués PS’.

Per al seva banda, el secretari d’organització del PS, Marc Cornella, ha explicat que tot i que no ha estat informat oficialment de la qüestió, considera que tothom és lliure de manifestar-se però li sorprèn que ‘les persones que van promoure un manifest que buscava la unitat del partit ara demostren que no la volen’. Cornella ha afirmat que el PS ha treballat molt en temes de comunicació i de política, i que precisament s’està elaborant una ponència marc de contingut ideològic.

Cornella, que no s’ha mostrat sorprès per la decisió, opina personalment que Bartumeu tindrà ‘menys suport del que ens pensem’, ja que a moltes persones ‘se’ls va vendre el manifest d’una manera i al final es va fer èmfasi amb una persona’.

De fet, algunes persones que en el seu moment van signar el manifest consultades han assegurat que no tenen intenció de deixar el PS, com és el cas de l’exconseller general i membre de l’executiu del PS Jordi Font. Font ha indicat que la decisió li sap greu perquè ‘els partits hem d’estar cohesionats’, però ha assegurat que està al PS des de l’inici, que sempre ha estat en el corrent majoritària i assegura que no estarà en cap més partit.

D’altra banda, consellers comunals com Josep Roig o Joan Sans, que en el seu moment van signar el manifest, han assegurat que no eren coneixedors d’aquesta decisió. Sans, a més, ha assegurat que no es planteja deixar el PS. La consellera comunal Cèlia Vendrell, que inicialment ja no va signar el manifest, també ha dit que no tenia constància d’aquest moviment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada