SFG

La futura Llei d’Igualtat dotarà les persones de seguretat jurídica per motius de discriminació i aportarà avenços importants en aquest aspecte al Principat. Així ho ha manifestat aquesta tarda el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, en la presentació de les accions realitzades des de la creació de l’Àrea d’Igualtat, el 2016, a favor del col·lectiu LGTIQ+ i en contra de la discriminació en general.

Xavier Espot ha explicat que per a l’elaboració d’aquest projecte de Llei, el ministeri implicarà tots els col·lectius i entitats involucrats, per tal que el redactat final del text estigui consensuat al màxim, abans de la seva entrada a tràmit parlamentari. El ministre ha destacat que la futura Llei d’Igualtat serà l’eina legislativa que permetrà actuar contra qui porti a terme una discriminació envers una persona per raons de sexe, gènere o altre motiu en qualsevol àmbit, més enllà del laboral, com és el cas actualment a través del Servei d’Inspecció de Treball.

Des de la creació de l’Àrea d’Igualtat, ara fa dos anys, s’han realitzats nombroses activitats divulgatives, formatives i de sensibilització a favor de la no discriminació de les persones. Les accions s’han adreçat a la societat en general, però també a col·lectius concrets com professionals de diferents sectors, i els joves i adolescents. En aquest sentit, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha ressaltat que una de les prioritats és incidir en el públic més jove per tal de sensibilitzar-lo i conscienciar-lo en temes d’igualtat, i assegurar així que en el futur es tingui l’actitud idònia en qüestions de no discriminació envers les persones.

Aquesta tarda, també s’ha fet públic els resultats dels 3 informes i qüestionaris (GALE, IGLYO, Spartacus) elaborats per Andorra en temes de no discriminació i a favor del col·lectiu LGBT. Globalment el balanç és força satisfactori. Respecte a l’informe GALE (Global Alliance for LGBT Education) depenent de la UNESCO, Andorra assoleix la puntuació del 81% i es posiciona entre els 10 primers països, d’un total de 41 avaluats. Respecte a l’informe IGLYO depenent del Consell d’Europa, Andorra es posiciona al número 26 d’un total de 49 països, i assoleix 50 punts d’un total de 100. En aquest sentit, el ministre Xavier Espot ha explicat que es preveu assolir una major puntuació en la pròxima avaluació gràcies a les modificacions que s’inclouran a les noves lleis del Cos d’Educació i de la Funció Pública, que recolliran explícitament la no discriminació de les persones per qualsevol motiu. Finalment, en referència a l’informa Spartacus (guia de turisme i social) el Principat se situa en la posició 27 d’entre 197 països avaluats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada