El  ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha fet un balanç, aquest dimecres, de la campanya contra la pobresa energètica que va desenvolupar el Departament d’Afers Socials arrel del temporal de fred que hi va haver a mitjans de gener.

L’objectiu de la campanya, que va tenir lloc del 16 al 31 de gener, era garantir a les famílies amb risc de patir una situació de pobresa energètica els recursos adients per fer front a la situació de necessitat que es podia generar com a conseqüència del temporal de fred. Així, es van valorar un total de 56 famílies i 123 persones, de les quals només tres famílies no eren conegudes amb anterioritat per part dels serveis socials.

De les 56 famílies valorades, 12 no van requerir intervenció perquè disposaven de calefacció, en feien un ús adequat i en podien assumir el cost. Les 44 famílies restants (102 persones) han estat o són beneficiaries d’un ajut econòmic complementari al que ja poden estar rebent, per tal de cobrir la despesa derivada de l’augment de l’energia o de la calefacció com a conseqüència de les baixades importants de les temperatures.

Això ha comportat una quantitat compromesa de 14.520 euros per assumir el consum elèctric de 44 famílies corresponent als mesos de gener i febrer. A més, ja s’han liquidat 1.263,45 euros per a la compra d’electrodomèstics i llenya i del pagament de factures d’electricitat.

A més d’aquestes accions, des de l’Àrea d’Atenció a les Persones i les Famílies, en coordinació amb el Servei d’Atenció Immediata, es van realitzar altres accions concretes com reforçar el bon ús de la calefacció evitant que les famílies prioritzin l’estalvi davant situacions de precarietat. Igualment, es van fer visites a domicili per valorar les necessitats de suport complementari i es va contactar amb totes les companyies elèctriques perquè informessin als serveis socials abans de fer qualsevol tall de llum. Així, es van assumir les factures dels mesos de novembre i desembre d’algunes famílies per evitar el tall.

Pel que fa a les famílies ateses, es va donar prioritat a la gent gran, persones amb discapacitat i menors d’edat. Del total de persones ateses, n’hi va haver 22 amb discapacitat, 46 menors d’edat i 11 del col·lectiu de gent gran.

Pel que fa a la tipologia de les famílies ateses, la majoria són unipersonals (27), seguit de famílies monoparentals (13), de famílies nuclears (10), família extensa (4) i parelles (2).

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada