Afers Socials promou l’acolliment familiar amb l’objectiu d’aconseguir noves famílies d’acollida

El  Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, a través de l’Àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, promourà l’acolliment familiar mitjançant la projecció del curtmetratge “Acolliment familiar, un tresor amagat” als cinemes Illa Carlemany a partir del pròxim mes de desembre.

L’anunci es podrà veure abans de l’inici de les pel·lícules que es projectin als Cinemes Illa Carlemany durant una temporalitat inicial de tres mesos, renovable en diferents períodes.

Així es recull en el conveni de col·laboració que aquesta tarda han signat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i Anna Sangrà, en representació de la societat Gestora del Centre Illa Carlemany SLU. La projecció d’aquest anunci té un doble objectiu. D’una banda es vol difondre i donar a conèixer l’acolliment familiar com a mesura de protecció més adient per als menors en situació de perill. D’altra banda, pretén conscienciar i obtenir noves famílies d’acolliment que puguin complementar la cura, l’educació i l’alimentació dels menors ingressats al Centre d’Acolliment la Gavernera mentre la família d’origen no pugui recuperar-se i responsabilitzar-se de les seves funcions com a pares.

Xavier Espot ha agraït la implicació del sector privat en projectes de titularitat pública, i s’ha felicitat per disposar de més canals de difusió de l’acolliment familiar, en aquest cas a través de les sales de cinema d’Andorra.Mitjançant aquest conveni de col·laboració els cinemes Illa Carlemany també ofereixen una entrada gratuïta mensual a tots els infants i joves sota la guarda i custòdia del Govern d’Andorra, ja siguin els menors que es trobin ingressats al Centre d’Acolliments d’Infants i Joves la Gavernera, els joves que resideixen als pisos de l’Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats, i els menors i les famílies que es troben en mesura d’acolliment familiar. En total, s’estima que unes 50 persones es podran beneficiar de la gratuïtat de les entrades al cinema en les sessions matinals del cap de setmana.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *