El Departament d’Afers Socials del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior ha activat un dispositiu de seguiment social destinat a les famílies que poden patir una situació de pobresa energètica durant el temporal de fred que afecta el país aquests dies.

Des d’aquest dimarts, les 12 treballadores socials de les parròquies, coordinades pel Servei d’Atenció Immediata de l’Àrea d’Atenció a les Persones i les Famílies, contacten amb totes aquelles famílies identificades amb risc de patir pobresa energètica per valorar les seves necessitats i facilitar-los els recursos adients. Es presta atenció especial a les persones grans que viuen soles i a famílies amb infants a càrrec, i se’ls ofereixen solucions adaptades a cada cas, que poden passar, per exemple, per comprar radiadors o elements necessaris per afrontar la situació de fred.

Aquests controls per ajudar les famílies vulnerables es fan des del Departament d’Afers Socials amb normalitat, però donat el descens de les temperatures s’ha decidit intensificar-los mentre duri el temporal. Així, durant aquests dies es contacten diàriament al voltant de 25 famílies vulnerables.

Així mateix, qualsevol persona que es pugui trobar en aquesta situació o conegui a algú afectat, pot adreçar-se als Centres d’Atenció Primària de totes les parròquies i contactar amb la treballadora social, o dirigir-se al Servei d’Atenció Immediata, a l’edifici Clara Rabassa. A més, es pot contactar a qualsevol hora, a través del telèfon 350.555.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada