El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el president del Patronat de la Fundació Privada Armor, i Jordi Aristot Borras, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració per a la cessió d’un edifici que es destinarà a persones amb risc d’exclusió social o que tinguin necessitats socials.

L’edifici es construirà en un terreny propietat de la Fundació, ubicat al carrer Ciutat de Valls número 69 d’Andorra la Vella, i comptarà amb 22 habitatges i 9 despatxos.

Mitjançant el conveni signat avui, la Fundació Privada Armor es compromet a cedir l’ús de la totalitat d’aquest edifici al Govern, amb la finalitat que el Departament d’Afers Socials el destini a exclusivament a habitatges per a persones amb risc d’exclusió social i a locals per a entitats públiques o privades que desenvolupin accions socials i sense ànim de lucre, preferentment amb finalitats anàlogues o similars a les de la Fundació. Per la seva banda, el Govern abonarà a la Fundació Privada Armor l’import de 40.000 anuals com a contraprestació per a la cessió de l’ús de l’edifici.

El ministre Xavier Espot ha celebrat molt sincerament el conveni signat avui i ha destacat que és una notícia excel·lent que no només les entitats cíviques, sinó també les entitats privades sense ànim de lucre, se sumin i acompanyin les institucions públiques en la posada en marxa de recursos socials i, en concret, de mesures encaminades a pal·liar la manca d’habitatges a Andorra. Xavier Espot també ha destacat que la contraprestació econòmica pactada està molt per sota del preu de mercat, atès que la finalitat de l’atorgament d’aquest conveni no és l’ànim de lucre, sinó satisfer una necessitat d’interès general. Per tot plegat, el ministre ha volgut transmetre, en nom propi i en nom del Govern, un agraïment especial i posar de relleu la generositat demostrada per la família Aristot Mora com a conseqüència de la signatura d’aquest conveni.

Els representants de la Fundació Privada Armor, Jordi i Daniel Aristot Borras, també han expressat la seva satisfacció pel conveni signat amb el Govern i han explicat que es tracta del projecte social més important de la Fundació Armor fins a l’actualitat.

El Ministeri d’Afers Socials assumirà totes les despeses de manteniment i les reparacions derivades de l’ús de l’edifici, així com les corresponents al mobiliari i als equipaments, que seran propietat del Ministeri. Aquest conveni entrarà en vigor en la data en què es produeixi l’acte solemne de lliurament de la possessió de l’edifici i tindrà una durada de 5 anys renovables, previ acord del Govern, per períodes successius de 5 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada