El Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, ha celebrat avui per primera vegada a Andorra, el Dia del Cuidador, com a mostra de reconeixement a totes les persones, tant professionals com familiars, que presten tasques d’atenció i de suport a persones grans, amb discapacitat o en una situació de dependència.

Al llarg del matí s’han celebrat diferents tallers centrats en la figura i les tasques del cuidador adreçats als col·lectius concernits: professionals i familiars. El taller per a professionals cuidadors ha estat dirigit per Clarisa Ramos Feijóo, treballadora social, professora de la Universitat d’Alacant, i delegada de la Fundació Pilares para la Autonomía Personal a la Comunitat Valenciana. Hi ha assistit una
quarantena de persones. El taller per a familiars cuidadors ha anat a càrrec d’Alicia Suria, treballadora social i gestora del programa Cuidamos Contigo de la Fundació Pilares a Alacant. Han participat al taller unes 25 famílies.

Avui també s’ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Pilares para la Autonomía Personal. La signatura ha anat a càrrec del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i la presidenta d’aquesta fundació, Pilar Rodríguez. Mitjançant aquest conveni s’ha publicat la guia “Cuidar, cuidar-se i sentir-se bé”.

Aquesta publicació s’emmarca en els objectius de la Llei de Serveis Socials i Sociosanitaris. Un dels col·lectius objecte d’aquesta llei són les persones que es troben en una situació de dependència, que requereixen l’atenció per part dels seus familiars i dels professionals per a la realització de les activitats de la seva vida diària.

Aquesta guia dona les eines a tenir en compte per desenvolupar les tasques de cuidador així l’atenció que s’ha de prestar a les persones cuidadores. Se n’han editat 1000 exemplars i la guia també es podrà consultar en versió digital a la pàgina web del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior.

En el marc de la celebració del dia del cuidador, aquest vespre s’ha organitzat també la conferència “El dia del cuidador” a càrrec de la presidenta de la Fundació Pilares para la Autonomía Personal, Pilar Rodríguez. En l’acte també hi ha participat el ministre Xavier Espot, i el president de la Federació de la Gent Gran d’Andorra Simó Duró.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada