Afectats per les preferents al Pirineu reclamen més de 4,5 milions d’euros

preferents-alt-urgellL’Associació per a la Defensa dels Perjudicats d’Entitats Financeres (APDEF) va tramitar el 2013 un total de 180 demandes de persones afectades per participacions preferents i deute subordinat a l’Alt Pirineu i Aran. La mitjana dels imports exigits és de 20.000 euros i l’import global de les reclamacions ascendeix a més de 4 milions i mig d’euros.

L’entitat va organitzar l’any passat diverses reunions en poblacions del territori pirinenc: la Seu d’Urgell (2), Puigcerdà (2), Oliana (1), Organyà (1), Andorra (1), Sort (1) i Vielha (1). Arran de les trobades informatives, a Andorra es van presentar 80 reclamacions. Pel que fa a la capital alturgellenca, se’n van tramitar 40. A Puigcerdà, se’n van formalitzar 20; a Oliana i Bellver, 10; i a Organyà, 5.

L’APDEF es va crear amb l’objectiu de defensar i protegir als perjudicats per les possibles pràctiques abusives portades a terme per les entitats financeres. En aquest sentit, l’organització assegura que continuarà fent reunions i assessorant aquelles persones que ho sol.licitin. Precisament, aquest dimecres, a les 19 hores, hi ha convocada una reunió a Puigcerdà.

TOTES LES NOTÍCIES