Alguns dels advocats dels acusats per la primera causa de l´afer de Banca Privada d’Andorra tornaran a demanar centenars de proves al Tribunal de Corts, que inclourien l’expedient del FinCEN i auditories de BPA. De tota manera, dubten que des del Tribunal de Corts se´ls concedeixi ja que diuen que se´ls ha denegat la gran majoria del que han demanat fins ara.

Per segon cop, la batlle Mingorance ha tancat la instrucció de la primera de les onze causes judicials que afecten BPA i l´ha tramès de nou al Tribunal de Corts. Es tracta de la causa per la qual s’ha processat l’exconseller delegat de BPA Joan Pau Miquel i altres 24 exgestors i directius de BPA per blanqueig de diners.

Les defenses d´alguns dels encausats tenen clar que insistiran en la demanda d’una gran quantitat de proves que ja van sol·licitar anteriorment a la batlle instructora. I que aquesta no els va facilitar.

Sobretot, consisteixen en comissions rogatòries a Espanya per reclamar informació sobre el cas Emperador i als Estats Units perquè faciliti l´expedient del FinCEN sobre BPA. També hi ha requeriments de documentació a empreses de fora d´Andorra, per exemple, les auditories efectuades a BPA abans que fos intervinguda.

Aquests lletrats tenen dubtes que el tribunal els faciliti aquestes proves i diuen que no entenen com la causa més complicada de l´actual panorama judicial ha estat instruïda tan ràpidament. Per això, veuen possible que la vista oral del judici es dugui a terme al juny, tot i que és molt just.

Per altra banda, Enric Casadevall, president del Consell Superior de la Justícia, ha assegurat que la sala de la CASS a Prada Casadet és el lloc més idoni per celebrar aquest judici. Ha afegit que el més probable és que s’allargui un mes o un mes i mig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada