El consell de ministres ha aprovat l’adjudicació dels treballs corresponents a la fase dos, la darrera, de la nova base del COEX, que s’està construint sota els viaductes d’enllaç a la boca est del túnel de les Dos Valires, a la parròquia d’Encamp. L’adjudicació, mitjançant concurs nacional, ha recaigut en l’empresa Progec SA per un import de 3.745.481,45 euros.

El termini d’execució és de dotze mesos. Aquesta fase contempla la construcció de la resta de l’estructura i els acabats de la totalitat de l’edificació: tres plantes soterrànies destinades a aparcament per a vehicles pesats i lleugers, taller mecànic de vehicles lleugers i magatzems, una planta baixa per al taller mecànic de vehicles industrials i zona d’estacionament exterior amb un espai per rentador de vehicles. A les plantes superiors hi haurà els vestidors, zona d’emmagatzematge de petit material, la zona d’estar i d’administració. La superfície total construïda serà de 9.395 m2. L’entrada en funcionament de la nova base del COEX està prevista pel primer semestre del 2020.

D’altra banda, s’han adjudicat els treballs de redacció del projecte i direcció de les obres de reforma i millores de l’Escorxador Nacional d’Andorra a l’enginyer Eduard Roca (Ingal Ingeniería y Consulting, S.L.P.). El termini de redacció del projecte és de 26 setmanes. El projecte ha de preveure la reforma i modernització de les instal·lacions situades a la planta baixa de l’escorxador per tal de millorar la seguretat dels treballadors, el benestar i el maneig del bestiar. La reforma preveu, entre altres, evitar contaminacions no desitjades, i millorar els sistemes de contenció i maneig del bestiar.

Augment de tarifes al túnel d’Envalira

El consell de ministres ha aprovat la proposta de tarifes del túnel d’Envalira per l’any 2019 presentada per la societat concessionària d’aquesta infraestructura: Túnel d’Envalira SA. Així doncs, els preus de les cinc classes diferents de peatges s’actualitzen en 1,63875% com a resultat de l’aplicació de la fórmula de càlcul establerta en el contracte de concessió que té en compte el còmput dels índex de preus de consum (IPC) interanuals corresponents al mes d’octubre de l’any en vigència d’Andorra, Espanya i França (1,20%, 2,30% i 2,20% respectivament). Les tarifes s’arrodoneixen a 10 cèntims, per tal d’evitar canvis de cèntims d’euro, segons el criteri establert pel Govern a demanda de la societat concessionària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada