Adjudicats els treballs d’urbanització de la plaça de l’Arbre de Castellciutat

La Junta de Govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha adjudicat aquest dilluns a l’empresa cerdana Ripoll Oliveres les obres d’urbanització de la plaça de l’Arbre de Castellciutat. La remodelació de l’espai s’iniciarà després de la celebració de la Festa Major del poble i tindrà una durada de 13 setmanes. El pressupost total dels treballs és de 101.000 euros, dels quals 12.250 corresponen a la compra de mobiliari urbà.

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha explicat en el programa ‘Fil Directe’ de RàdioSeu que la millora permetrà la dignificació d’una de les zones centrals de Castellciutat. “Era un compromís que es tenia des de fa molts anys amb els veïns i que ara es farà realitat”, ha explicat. La intervenció planteja crear una plaça amb materials nobles, com la pedra i l’acer corten, “conjugant el millor possible els usos que hi ha en aquest indret: el pas de vehicles i l’espai per als vianants, a més de les activitats de poble”.

El projecte de la nova plaça es va presentar el passat mes de febrer al veïnat, amb l’objectiu d’acabar els treballs abans de la Festa Major. Tanmateix, les obres s’han endarrerit perquè va quedar desert el primer concurs d’adjudicació. “No estava garantit que la intervenció estigués enllestida per Sant Feliu i s’ha preferit posposar-la”, ha justificat Batalla. L’alcalde també ha valorat que durant el període d’exposició pública del document només s’ha rebut una al·legació, que s’ha resolt positivament.

Especificacions del projecte

L’equip redactor del projecte de la nova plaça de l’Arbre l’han format els arquitectes Marc Vidal i Joan Marquet. En el punt central de l’espai públic, que correspon a la intersecció del carrer de Mossèn Cinto Verdaguer i el carrer del Doctor Robert, es crearan tres espais on el vianant serà l’únic protagonista, mentre que els vehicles quedaran reduïts als tres eixos amb els que s’ordena la zona. D’aquesta manera, la circulació de cotxes estarà limitada per barreres produïdes a causa del mobiliari urbà, pel tractament del paviment o per la il·luminació que es planteja en l’espai públic.

La plaça serà tota del mateix nivell, sense barreres arquitectòniques. Per solucionar la circulació de vehicles, el paviment comptarà amb diferents colors i materials. També hi haurà mobiliari urbà i punts de llum encastats al terra. A més, es limitarà la velocitat dels cotxes a través d’una remunta per accedir-hi.

Material i mobiliari urbà

El material que es col·locarà al paviment de la plaça serà una llamborda tractada de pedra natural de granit de diferents colors, enriquit amb acer corten. El mobiliari urbà estarà compost per bancs de fusta i papereres metàl·liques. Es planteja també un nou banc de pedra, com a referència de l’antic pedrís de Cal Duat. Així mateix, s’hi instal·larà un nou enllumenat.

La urbanització de la plaça es rematarà amb la col·locació d’un arbre de petites dimensions per donar nom a la plaça de l’Arbre, i se’n col·locarà un altre al racó generat en l’inici del carrer Doctor Robert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada