Adjudicats els ‘Abres de vent’ amb un conveni amb FEDA per l’aprofitament de l’energia generada

El Govern ha aprovat, a proposta del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, l’adjudicació definitiva a l’empresa Construccions Purroy per un import de 344.741,57 euros perquè sigui l’encarregada d’instal·lar i posar en servei els ‘Arbres de vent’. La proposta, guanyadora del Pressupost Participatiu 2018, s’ubicarà a les parròquies de Canillo, Ordino, Andorra la Vella i Sant Julià. Ara l’empresa té un termini de 18 setmanes per executar els treballs encomanats.

De manera paral·lela a l’adjudicació, el Ministeri també ha arribat a un amb FEDA relacionada amb el servei, el manteniment i explotació de les noves infraestructures situades a Canillo i Andorra la Vella. D’aquesta manera, el conveni defineix que és el Govern l’encarregat d’assumir totes les despeses de subministrament i instal·lació, inclòs els fonaments, canalitzacions d’embrancament a la xarxa elèctrica, arquetes i cablejat d’aquestes canalitzacions. L’Executiu també assumeix el manteniment de la instal·lació i mentre que FEDA farà el control de la xarxa elèctrica.

Finalment, el conveni també estipula que el Govern aportarà gratuïtament a FEDA l’electricitat que produiran els dos ‘Arbres de vent’. L’objectiu del Ministeri d’Ordenament Territorial es arribar a un acord similar amb les empreses de subministrament elèctric de Ordino i Sant Julià (Nord Andorrà i Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria).