Una quinzena d’adjudicataris dels pisos amb protecció oficial de l’Horta del Valira han constituït un grup per demanar que se’ls retorni la fiança, atès que han renunciat a comprar els respectius habitatges per la negativa dels bancs a concedir-los la hipoteca.

Segons ha exposat el col·lectiu en un comunicat, la majoria de famílies i persones adjudicatàries encara no han signat la compravenda “ja que a última hora l’entitat bancària va canviar les condicions del préstec i va doblar el tipus d’interès pactat”. Atès que hi ha hagut aquest canvi, els veïns han demanat que la promotora els retorni la paga i senyal que van aportar l’any 2010, que era d’entre 5.000 i 6.000 euros.

De moment, la promotora s’ha ofert a retornar els diners quan es venguin els pisos, que actualment també s’estan promocionant a internet. Els demandants asseguren que han constatat que a través de la xarxa s’han ofert els habitatges més barats del preu que els havien ofert.

Les persones que havien d’ocupar els pisos han demanat la mediació de l’Ajuntament per resoldre el conflicte. Sobre aquest punt, el tinent d’alcalde, Jesús Fierro, ha recordat que l’única funció del consistori en aquesta promoció ha estat la de treure a concurs la parcel·la de l’Horta del Valira on s’han construït els pisos i gestionar les sol·licituds.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada