El Consell de Ministres ha aprovat avui l’adjudicació definitiva del subministrament d’un sistema de monitorització electrònica de detinguts.

Aquest nou sistema substituirà l’actual adquirit l’any 2000, que presenta deficiències de manteniment i que ha quedat obsolet tecnològicament ja que es basa en la presència física dels aparells de control en un lloc determinat.

En aquest sentit, el nou sistema oferirà diversos avantatges. Els braçalets són més petits, el que fa que el seu ús sigui mes còmode per a les persones detingudes i donen totes les garanties tècniques necessàries perquè es compleixi el mandat judicial. La comunicació amb el centre de control es pot realitzar via línies terrestres i línies de telefonia mòbil. Tanmateix, el muntatge dels equips en el lloc de monitorització s’ha simplificat i és mes senzill de realitzar, donant informació a l’equip que es desplaça per instal·lar el sistema de monitorització. És de destacar que aquest nou sistema és aplicable a altres tecnologies, com pot ser el posicionament GPS d’una persona. D’altra banda, la comunicació amb el centre de control es realitza de forma xifrada de manera que s’assegura que el dispositiu que envia la comunicació està autoritzat a realitzar-la.

L’adjudicació ha recaigut en l’empresa 3M España SL per un import de 225.000 euros. El termini de subministrament és de 3 mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada