Adjudicades les obres de millora de la C-462 entre Adraén i la cruïlla d’Ortedó per un valor de 3,6 MEUR

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat les obres per a la millora de la carretera C-462 en el tram entre Adraén (la Vansa i Fórnols) i la cruïlla d’Ortedó (Alàs i Cerc). Els treballs suposaran una inversió de 3,6 MEUR i consistiran en la renovació del ferm i la millora dels elements de drenatge i de seguretat de la carretera, en un tram de prop de 15 quilòmetres. Es preveu que les obres comencin la primavera de 2020 i tinguin una durada de 10 mesos.

La C-462 pertany a la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat i permet connectar la Seu d’Urgell amb el Solsonès i el Berguedà. És  una carretera de muntanya, que presenta un traçat complex i sinuós. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha programat la millora integral d’aquesta via de comunicació, juntament amb un tram de la C-563, en quatre fases, tot prioritzat en el tram que ara s’adjudica per la seva connectivitat amb la capital de l’Alt Urgell.

Els treballs abasten el tram de la C-462 entre Adraén i la cruïlla d’Ortedó, amb l’LV-4008. Consistiran principalment en la reparació prèvia dels trams on el ferm presenti més desgast i l’estesa d’una nova capa de paviment per afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció. Així mateix, es preveu la millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera; en aquest sentit, es construiran cunetes revestides de formigó, que també permetran donar un sobreample a la via.

D’altra banda, s’adequarà la senyalització, tant la vertical –la de codi i la d’orientació– com l’horitzontal i s’instal·laran noves barreres de seguretat laterals, que inclouran les proteccions per a motoristes en els trams on sigui necessari.