El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, l’adjudicació de les obres d’eixamplament i rectificació de la CG2 del pont de Mereig a Canillo, del PK 9+185 al PK+435 a l’empresa Progec, S.A. per un import de 2.459.111,29. Els treballs tenen un termini d’execució de 16 mesos.

Aquestes obres, situades a la part alta de Racons, s’emmarquen en els eixamples viaris que el Govern està efectuant per millorar la capacitat i la seguretat de la xarxa viària del Principat. De fet, aquest tram era un dels punts més complicats que restaven per millorar a la CG2, i que a més havia estat recollit en l’informe IMACA de l’Automòbil Club d’Andorra com a tram de concentració d’accidents. En l’informe s’assenyala que sobretot a l’hivern, la neu i el gel, juntament amb l’excés de velocitat i la manca d’equipaments són el motiu pel qual es produeixen els accidents.

Els treballs adjudicats contemplen un eixample parcial de la plataforma viària, enllaçant amb l’eixample efectuat abans de la nova rotonda de l’entrada de Canillo.

Amb aquestes obres es fa l’eixample només pel costat del riu i es dóna cabuda a tres carrils de circulació: dos en sentit pujada i un en sentit baixada. A més hi haurà un voral adaptat per als ciclistes en sentit pujada i es contempla una galeria de serveis pel costat del riu.

D’altra banda, s’ha adjudicat també la direcció facultativa de les obres a l’enginyeria Euroconsult, SA. A més, s’han adjudicat els treballs de control de qualitat a l’empresa Contoutor d’Inspecció i Control, SLU.

Així mateix el Govern ha aprovat l’adjudicació de les obres de la primera fase d’eixample i rectificació de la CG3 i la rotonda de les Salines, entre els punts quilomètrics PK 15+660 i PK15+880. L’adjudicació és per a la UTE COPSA-TES per un import de 838.456,40 euros, dels quals 384.620,84 euros es corresponen a la construcció d’un pont d’accés a la urbanització de les Salines. Aquesta part de l’obra es finançarà a parts iguals amb el Comú d’Ordino tal com es va acordar en el conveni signat el passat mes de març. El termini d’execució d’aquests treballs és de 26 setmanes.

Aquestes obres s’emmarquen en les diverses inversions que ha fet el Govern a la CG3 entre la Cortinada i el riu Rialb, sota el nucli del Serrat, aquesta és la cinquena intervenció d’obres en aquesta zona.

Les obres a efectuar inclouen el nou accés a la urbanització de les Salines, millorant significativament l’entrada actual, la construcció d’una nova rotonda en la zona de cruïlla de l’accés anterior amb la CG3, la secció de dos carrils de circulació de vehicles i vorals adaptats per a vianants i ciclistes i la millora del desguàs de la cascada fins al riu.

La direcció de les obres la duran a terme l’agrupació Jordi Raméntol Enginyer, SL – Get Beal, SLU-Pere Ribas Porras.

D’altra banda  el Consell de Ministres ha aprovat l’adjudicació de les obres de construcció de la rotonda de la Riberola a la CG1 a la zona del Tolse, a Sant Julià de Lòria, a la UTE Unitas Armengol & Montané, SLU – Locubsa, per un import de 2.048.495,05 euros. El termini previst per a l’execució de les obres és de 20 setmanes.

Els treballs inclouen l’eixamplament de la carretera, de manera que es continuen conservant quatre carrils de circulació alhora que es dota de major amplada el voral per als ciclistes, reduint les voravies de 3 a 2 metres.

La direcció facultativa de les obres s’ha adjudicat a Enginesa i els treballs de control de qualitat a Pirineu Inspecció i Control, SLU.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada