El Consell de Ministres ha aprovat avui l’adjudicació, mitjançant concurs nacional, dels treballs de la 1a fase de la rehabilitació del viaducte de la desviació d’Encamp a la CG 2 a l’empresa Construccions Purroy per un import total de 380.278,50 euros.

Aquest viaducte, de 320 m de longitud, presenta una patologia associada als aspectes funcionals de la superestructura, principalment juntes, baranes, serveis, que es tradueix en la infiltració d’aigües pluvials i residuals de forma generalitzada , amb l’aparició de diferents patologies que afecten als elements estructurals.

Aquesta primera fase contempla l’eliminació de les diferents infiltracions, amb la substitució de les canalitzacions d’aigües pluvials i residuals que actualment estan situats a l’interior de la llosa del pont, la substitució de juntes, l’eliminació de les canalitzacions actuals de l’interior de la llosa, i la regularització de la rasant de les transicions d’entrada i sortida, per suavitzar el canvi i evitar els impactes físics i sonors dels vehicles.

El termini d’execució és de 16 setmanes.

 

El Govern adjudica els treballs de millores hidràuliques al riu de Montaup i al riu d’Escobet

El Consell de Ministres ha aprovat avui, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, l’adjudicació dels treballs de millores hidràuliques al riu de Montaup, a la parròquia de Canillo; i al riu d’Escobet, a la conca dels rius d’Aixirivall i Llumeneres, a la parròquia de Sant Julià de Lòria.

Les obres al riu de Montaup s’emmarquen la 1a fase i han estat adjudicades mitjançant el concurs mitjançant concurs nacional a l’empresa TP La Coma per un import de 420.018,74 euros. El termini d’execució previst és de 4 mesos. Aquest primer projecte contempla eixamplar l’amplada del riu, davant la part baixa de les escoles, a fi de millorar significativament el pas de l’aigua per sota el pont, i per tant, minvar el risc de desbordament aigües avall.

El projecte també defineix una presa de retenció dels sediments més grans, just sota la carretera secundària de Montaup, així com altres actuacions a fi d’estabilitzar el pendent del riu. El projecte també recalça els murs dels marges que calgui, tenint en compte el nou perfil del riu. La zona d’actuació té uns 200 metres de longitud.

D’altra banda, els treballs de millores hidràuliques dels rius de la conca del riu d’Aixirivall i Llumeneres, sector 1 al riu d’Escobet, han estat adjudicats mitjançant concurs nacional a l’empresa Desplom per un import de 116.282,12 euros. El termini d’execució estimat és de 8 setmanes.

En aquest cas es tracta d’una actuació que bàsicament està encaminada a retenir el sediment més gros que pugui baixar pel riu, i dels treballs auxiliars que han de permetre la construcció de l’obra, com el desbrossament de la part de la barrera, i neteja de materials d’un tram del llit del riu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada