El  Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, l’adjudicació de la redacció dels projectes constructius i la direcció d’obra de millores energètiques en sis edificis de l’administració general en el marc del programa 3E d’Eficiència energètica a les escoles.

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, en col·laboració amb el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, va engegar el programa 3E per promoure l’estalvi i l’eficiència energètica a les escoles, amb l’objectiu de millorar el comportament energètic de la majoria de centres escolars del país i alhora contribuir a fomentar el rol exemplar de l’Administració.

Així, el passat 8 de febrer, es van licitar la redacció dels projectes constructius de millores en sis centres escolars, que aquest dimecres han estat adjudicats.

La redacció del projecte de l’Escola Andorrana de maternal i primera ensenyança d’Encamp s’han adjudicat a Gerard Adsera i Josep Adsera; l’Escola Andorrana de maternal i primera ensenyança d’Ordino s’ha adjudicat a Marc Monegal i Bernabé Rodríguez; l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Ordino s’ha adjudicat a Engitec, S.A.; l’Escola Andorrana de maternal i primera ensenyança de Sant Julià de Lòria s’ha adjudicat a ATECI, SL i TAIT, SAU; el Centre de Formació Professional d’Andorra s’ha adjudicat a Marc Monegal i Bernabé Rodríguez, i l’Escola Andorrana i Espanyola de maternal i primera ensenyança d’Escaldes-Engordany s’ha adjudicat a ATECI, SL i Projectes 9S. El seguiment dels treballs adjudicats es farà amb la col·laboració del Ministeri d’Ordenament Territorial.

Les actuacions definides preliminarment que contemplaran aquests projectes són d’aïllament dels edificis, tant pel que fa a la coberta, la façana, voladís i soterranis, parets i sostres, golfes, canvis de finestres, i ajustaments del tancament de les portes, segons les necessitats de cada edifici. A més es preveuen millores del sistema elèctric com detectors de presència o canvis de làmpades. També es faran actuacions sobre la producció d’energia, instal·lant termos elèctrics, sistemes de producció d’aigua calenta mitjançant aerotèrmia, instal·lació de plaques solars fotovoltaiques o producció de calor amb biomassa. Els projectes també preveuen mesures sobre el control tèrmic, instal·lant sistemes de ventilació mecànica i de protecció solar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada