El Govern ha adjudicat aquest dimecres la darrera de les fases previstes per la canalització del riu Gran Valira a la zona compresa entre el Carrer Prat Salit i el Carrer del Pobladó, iniciada el 2013. Aquest darrer tram, adjudicat avui, correspon a la fase 3B, al marge dret del Valira entre el pont de Santa Coloma i el pont del Pobladó, i ha estat possible gràcies a la recent signatura del corresponent conveni amb la propietat dels terrenys.

Els treballs han recaigut en l’empresa Construccions Modernes SA per un import de 785.675 euros i un termini d’execució de 25 setmanes. Així, a dia d’avui ja estan executades o en curs d’execució la totalitat de canalitzacions de protecció enfront de desbordaments del riu Gran Valira a Santa Coloma.

La fase adjudicada avui es desenvoluparà, en virtut del conveni, de manera respectuosa amb el medi ambient, ja que es disminueix l’impacte sobre la vegetació de ribera gràcies al fet que el mur de canalització es va retirar 3 metres en relació al límit de canes (l’amplada oficial del riu). Això permet conservar un marge del riu vegetalitzat amb espècies arbustives i arbòries pròpies d’Andorra.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada