Un dels sectors que més intensament està vivint la revolució de les Noves Tecnologies és el de l’automoció. Més enllà dels cotxes autònoms, els automòbils han canviat en una dècada com no ho havien fet des que fossin inventats. Una de les recents transformacions ha estat llançada recentment pel consorci de fabricants de vehicles i de dispositius tecnològics Car Connectivity Consortium (CCC).

Es tracta de la primera versió de Digital Key, una eina que permet controlar nombroses funcions d’un automòbil a través del telèfon intel·ligent. D’aquesta manera bloquejar o desbloquejar el cotxe, compartir el cotxe o encendre el motor mitjançant el telèfon mòbil serà a partir d’ara possible.

La solució creada pel consorci ha estat distribuïda entre les empreses que el formen. Audi, General Motors, Hyunday, BMW o Volkswagen i companyies tecnològiques com Apple, LG, Gemalto, GlobalPlataform, NFC Fòrum o NXP ja tenen a les mans la versió 1.0 de Digital Key.

Sens dubte aquest desenvolupament del qual CCC ja ha anunciat que en poc temps veurem la versió 2.0 significa un avenç en matèria de cotxes compartits. En no necessitar una clau física, podrem deixar el cotxe en qualsevol lloc perquè una altra persona el faci servir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada