Adéu als ‘bad hair days’: consells i productes per a solucionar les teves emergències capil·lars

A diferència del que succeeix en les pel·lícules, no sempre ens aixequem amb un cabell perfecte: suau, brillant i pentinat, llest per a sortir al carrer. De fet, més vegades del que ens agradaria, hem de fer front a remolins, encrespament, embolics i, fins i tot, arrels grasses. Si et trobes amb un d’aquests ‘bad hair days’, i no tens temps o ganes de rentar-te el cabell, tenim solucions ràpides per a domar la teva cabellera.

Un remolí inoportú

Tots tenim, almenys, un punt on el cabell creix des del cuir cabellut de forma circular, formant una espiral. La nostra genètica determina quants remolins tenim i quina és la seva direcció. La seva missió? Encara que sembli una contradicció, s’encarreguen de posar ordre al nostre cap perquè el cabell no vagi creixent a l’atzar.

Si el teu remolí ha decidit convertir-se en el protagonista del dia, evita la temptació de canviar el seu sentit per a pentinar-lo, ja que només aconseguiràs que el floc comenci a aixecar-se, destacant de forma poc atractiva. Algunes solucions possibles són: col·locar una forqueta plana del mateix color que el cabell, cardar les arrels perquè quedi camuflat en el conjunt o, si tens una mica més de temps, utilitzar una eina de calor per a donar forma al floc rebel. En aquest cas, subjecta’l també amb una forqueta fins que es refredi, perquè es mantingui en el seu lloc.

Producte recomanat: Wind, de Cotril. Un esprai de fixació forta, que resisteix fins i tot a la humitat. A més, suavitza i protegeix el cabell, al mateix temps que li proporciona lluentor i protegeix el color. Destaca la seva fórmula d’assecat ràpid, que et permetrà fixar el teu look a l’instant. No conté parabens. El seu preu: 12,95 € / 500 ml.

Arrels grasses

El cabell produeix una gran quantitat de sèu, deixant sobre les arrels una capa brillant que pot donar sensació de brutícia. Com a conseqüència, la cabellera perd flexibilitat i vida. En aquests casos, pots recórrer a xampús en sec o pols texturitzadors, que s’encarregaran d’absorbir l’excés de sèu i li retornaran el volum a la teva cabellera.

Si el que cerques és un remei casolà, pots utilitzar pols de talc o farina de blat de moro amb bicarbonat de sodi. Per a això, aplica una petita quantitat sobre les arrels i treballa el cuir cabellut amb els dits com faries amb un xampú. Després, utilitza un raspall de truges naturals per a eliminar els residus. L’alcohol també és útil per a aquest propòsit, per la qual cosa pots vaporitzar una mica de laca (per a cabell fi o gras, mai per a cabell danyat), fer-te un massatge amb una petita quantitat d’escuma o, fins i tot, utilitzar un cotó amb tònic facial, sempre que contingui alcohol. Un altre consell és cardar lleugerament el cabell més pròxim a les arrels, per a evitar que absorbeixi el greix del cuir cabellut.

Producte recomanat: Champú seco antigrasa, de Schwarzkopf Gliss. La seva fórmula amb efecte antigreix elimina el greix del cabell a l’instant, proporcionant 1 dia extra de frescor sense necessitat de rentar. S’aplica mitjançant polvoritzacions curtes, a una distància de 20 cm. Després es deixa actuar uns instants, es fa un massatge amb una tovallola i es raspalla bé per a eliminar les restes de producte. El seu preu: 4,49 €.

Maleït encrespament

L’encrespament s’accentua més al matí i pot convertir-se en un veritable maldecap. La causa és la falta d’hidratació capil·lar, per la qual cosa és important utilitzar productes que hidratin en profunditat. Per exemple, en aquest cas, a diferència de l’anterior, és preferible evitar els productes amb alcohol, ja que ressequen encara més la cabellera.

Existeixen productes específics anti-frizz que t’ajudaran a domar la teva cabellera a l’instant. Però, a més, et serà molt útil seguir alguns consells. En primer lloc, a l’hora de raspallar fes-ho suaument i, preferiblement, amb raspalls de truges naturals i base de fusta. Així evitaràs que es generi electricitat estàtica. D’altra banda, a l’hora d’aplicar-te el producte, utilitza la quantitat adequada, que és l’equivalent a una avellana. Si et passes, només aconseguiràs que el teu cabell quedi endurit i, amb el pas de les hores, encara més crespat.

Producte recomanat: Tonique Hydratant, de Leonor Greyl. Aquest esprai proporciona a la teva cabellera hidratació i ingredients energitzants que ajuden a controlar els cabells més secs i crespats sense aportar pes. Es pot utilitzar en qualsevol moment sobre el cabell sec, per a hidratar i revitalitzar a l’instant. Porta-ho en la teva bossa per a tenir sempre un aliat anti-encrespament. El seu preu: 23,50 €.

Embolics impossibles

Un altre dels casos típics de “bad hair days” és quan ens despertem amb el cabell enredat i no sabem ni per on començar. Quan pentinar-se el cabell es converteix en un repte impossible, un truc molt útil fins que li puguem dedicar temps a aquesta àrdua tasca, és pentinar-se amb un messy bun. Consisteix a enrotllar la cabellera de forma despentinada en la part alta del cap i sense estrènyer massa. Aquest estil ens permetrà dissimular a la perfecció el nostre problema.

I si el que decideixes és anar directa al problema, recorda que per a desembolicar el cabell el millor és començar raspallant-te les puntes i anar pujant a poc a poc fins que et treguis els nusos. Utilitza algun producte de pentinat per a ajudar-te a suavitzar-los. Quan acabis, pots fer-te una trena perquè no es torni a enredar.

Producte recomanat: Urban Care Hydra Therapy, de Jean Louis David. Un tractament bifàsic de lluentor i suavitat, que desembolica a l’instant i no necessita aclarit. La seva fórmula tecnològica, desenvolupada a partir d’actius hidratants, millora la renovació cel·lular i hidrata la fibra capil·lar en profunditat. El seu preu: 20,90 €.