ulleresPotser totes aquelles frases fetes que tenen als pals de cec per subjecte desapareguin en els propers anys.

Tot gràcies a una empresa espanyola anomenada Quality Objects. Segons ha explicat el director de la firma, César Carralero, gràcies a un desenvolupament creat per la companyia, podrien arribar a desaparèixer els pals de cec i fins i tot els gossos guies.

Són les noves ulleres Retriever que connectades a un telèfon mòbil intel·ligent amb sistema operatiu Android emetrà sons de diferents tons i de diferent freqüència per alertar de la imminència d’un objecte per a aquell que les porti posades. És a dir, mitjançant el procés de realitat augmentada incorporat en els telèfons mòbils, els invidents podran desfer-se dels antics sistemes de seguretat com el bastó o el gos. A més les ulleres inclouran un botó d’emergència connectat directament amb el servei d’assistència.

De moment les ulleres encara no es comercialitzen, de totes maneres l’empresa espera que per al proper mes de maig el primer prototip pugui estar a la venda per un preu proper als 200 euros.

Es tracta doncs d’un interessant desenvolupament que encara ha de solucionar alguns problemes. Tal com afirma César Carralero, fins i tot quan el producte estigui a la venda, els invidents, per poder emprar, hauran de rebre un curs o senzill entrenament per fer-se a la perfecció amb l’ús les ulleres Retriever.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció