Adequació dels espais i la il·luminació de l’església de Sant Joan de Caselles

L’església de Sant Joan de Caselles, a Canillo
L’església de Sant Joan de Caselles, a Canillo (museus.ad)

El Consell de Ministres ha decidit impulsar l’adequació dels espais i la il·luminació interior i exterior de l’església de Sant Joan de Caselles, a Canillo. L’adjudicació ha recaigut en l’empresa Construccions Purroy per un preu de 131.882,69 euros, amb un termini d’execució d’obra de 16 setmanes.

L’objectiu és millorar la il·luminació monumental del temple, tant l’exterior com l’interior, per a donar relleu als elements més característics i singulars que el representen. La nova il·luminació segueix criteris de sostenibilitat i tindrà en consideració les mesures de l’estalvi energètic dictaminades pel Govern.

L’església forma part de la candidatura multinacional (Andorra-França-Espanya) a la Llista representativa del patrimoni mundial de la UNESCO ‘Els testimonis materials de la construcció de l’estat dels Pirineus: el coprincipat d’Andorra’. Cal recordar que tant l’església de Sant Joan de Caselles com els altres monuments de la candidatura ja formen part de la Llista indicativa de la UNESCO, un pas més per a arribar a formalitzar la demanda a l’òrgan internacional.

De fet, Sant Joan de Caselles és un dels exemples més coneguts i rellevants del romànic andorrà i l’any 2003 va ser declarada bé d’interès cultural. La nau i el campanar van ser construïts entre finals del segle XI i principis del segle XII, els porxos que cobreixen l’entrada principal i la façana de ponent són posteriors, probablement dels segles XVI o XVII.

TOTES LES NOTÍCIES