La plataforma ciutadana AD800 ha traslladat els seus dubtes sobre la transparència de la CASS als grups parlamentaris del Consell General. Després d’aplegar prop de 3.200 signatures i d’haver-se reunit dues vegades amb el Ministeri de Salut, i de no obtenir una resposta ‘convincent’, han decidit traslladar el debat al Consell, tal com ha explicat el vicepresident del col·lectiu Manel Montoro. Amb aquesta acció pretenen implicar als consellers generals per obtenir la informació que no han rebut del Ministeri: la llista d’inversions de la CASS, la situació financera de la parapública i les actes dels consells d’administració. Per això, des d’AD800 esperen que algun dels grups parlamentaris traslladin les seves preguntes al Govern i es puguin discutir en sessió parlamentària.

La plataforma AD800 ha fet arribar una carta als presidents dels tres grups parlamentaris en què traslladen les seves inquietuds respecte a la gestió de la CASS, per intentar aconseguir les respostes que, segons assenyalen, no han obtingut del ministeri després de dues reunions. AD800 va impulsar una recollida de signatures, que fins al moment ascendeixen a 3.200, acompanyades d’un manifest en el que plasmaven les seves peticions: saber la situació econòmicofinancera de la CASS i les previsions de futur, conèixer les inversions que s’han fet i tenir accés a les actes dels consells d’administració.

Manel Montoro ha explicat que davant les seves peticions, la ministra els va comunicar que no hi havia llistat d’inversions i en aquest sentit, AD800 vol que els consellers qüestionin per què no hi ha un registre d’aquestes característiques. Montoro insisteix en el fet que saben que la CASS s’ha gestionat de manera ‘nefasta’ ja que creuen que s’han fet moltes inversions que ‘no sabíem’ i s’han perdut diners, però afegeix que ‘és difícil demostrar-ho’ perquè no disposen de l’accés a la informació que sí que tenen els consellers generals. Precisament, per això apel·len als consellers perquè siguin els encarregats de traslladar el debat al Consell General, i així poder obtenir respostes per part del Govern.

AD800 insisteix en el fet que necessiten la informació per poder buscar mecanismes de control, ja que consideren que hi ha hagut una falta de previsió dins de la CASS i que part del patrimoni ha anat a parar a mans privades, i per tant, no acceptaran haver de cotitzar més mentre existeix aquest patrimoni.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada