AD800 demanarà que es consulti en referèndum la reducció d’anys per obtenir la nacionalitat

Desprès d’haver fet una consulta popular al grup obert de Facebook a través d’una enquesta, amb 134 vots a favor i 4 en contra, AD800 demana que la llei de nacionalitat sigui votada en referèndum. Ad800 creu que ‘qui ha de donar el vist i plau a la llei de la nacionalitat es la ciutadania, i no el grup parlamentari de torn’.

Així mateix Ad800 afirma que aquest serà un dels seus eixos basics: ‘Lluitar perquè Andorra adopti els referèndums com a mitjà de presa de decisions d’interès nacional’ i posa com exemple països com Suïssa o Finlàndia, on les grans decisions passen sempre per referèndum. El ciutadà vol i ha de sentir-se part responsable en les grans decisions d’un país.

Segons expliquen en un comunicat, ‘el grup parlamentari de DA s’ha negat a revisar a la baixa la Llei de la nacionalitat. Actualment, Andorra esta patint un decreixement en tots els àmbits: demogràfic, econòmic, turístic, social… Andorra ha sortit guanyant sempre que s’han rebaixat els anys per a accedir a la nacionalitat i ara, enfront d’una crisi tant complexa, creiem que “SÍ TOCA”. I no només toca, sinó que aquesta ha de ser la primera de les moltes decisions que s’han de prendre entre tots, que s’han de prendre per mitjà d’una consulta popular, en definitiva, d’un referèndum.’

D’altra banda, AD800 ha fet saber que ja ha estat reconegut com a associació i en aquest sentit farà el proper dimecres la seva presentacio com a tal, la de la junta directiva, les línies mestres i ideari de l’associació i la presentació de les accions immediates que prendrà l’associació (recollida de firmes per demanar una reestructuració immediata de la CASS, demanda d’aplicar referèndums com a mitjà de presa de decisions d’interès nacional, demanda d’una separació de poders real).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *