ad800AD800 ha incorporat aquest dijous un nou punt de recollida de signatures per portar al Consell General la Iniciativa Legislativa per recuperar les llistes obertes. Es tracta del Centre Cultural la Llacuna ‘un lloc de pas’ i ‘un punt molt important’, segons ha reconegut el portaveu de l’associació, Manel Montoro. L’objectiu és intentar aconseguir unes 2.300 signatures fins a finals de gener o principis de febrer i per assolir aquesta fita demanaran a la resta de comuns que també habilitin un espai perquè els interessats puguin donar suport a la campanya.

Des d’aquest dijous, el Centre Cultural la Llacuna es converteix en un punt de recollida de signatures per donar suport a la ILP per impulsar llistes obertes a les candidatures polítiques. El Comú de la capital ha cedit un espai a l’associació AD800 perquè hi pugui portar els plecs i arribar a les 2.300 signatures necessàries per portar la iniciativa al Consell General.

A partir d’aquesta col·laboració, el portaveu d’AD800, Manel Montoro, ha indicat que demanaran a tots els comuns que habilitin un punt de recollida ‘a veure si s’hi sumen i ens ajuden’. D’aquesta manera, ha admès, ‘anirem molt més ràpid’ per assolir l’objectiu.

Per la seva part, la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha explicat que la Llacuna és un espai de participació ciutadana i habitualment quan s’ha demanat per alguna iniciativa popular s’ha cedit.

En el cas de les llistes obertes, Ferrer ha afirmat que ‘aquest debat s’hauria de fer, vist que la política cada vegada té més desprestigi i s’ha de dignificar’. Segons la cònsol, aquests ‘debats d’aprofundiment en la democràcia són necessaris’ i el Consell General ‘hauria de fer la reflexió i prendre la decisió que escaigui’. De fet, Ferrer ha estat la primera en signar els fulls de la ILP que s’han deixat a la Llacuna ja que personalment ha opinat que aquest sistema de llistes obertes prestigia a la política.

Davant d’aquesta manifestació, el portaveu d’AD800 ha agraït la implicació del Comú i ha considerat que seria bo que tots els polítics ‘es mullessin i es posicionessin, no només a nivell privat’ i que aquest debat es traslladés al Consell per replantejar la reforma del sistema electoral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada