En una reunió mantinguda el passat 19 de març entre els membres de la junta de l’associació AD800, Carles Julián i Jaume Verdú, per una banda, i la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, i el director general de Salut i Benestar, Josep Maria Casals, els representants d’AD800 van demanar que els nous impostos i les retallades s’apliquin de forma esglaonada perquè pagui més qui més té, segons ha informat l’associació en un comunicat.

AD800 ha fet pública l’acta de la reunió que va mantenir el passat mes de març amb representats del Govern on bàsicament es va tractar la situació de la CASS i les retallades a Salut.

Durant la reunió, AD800 va invocar la Constitució a l’hora d’aplicar els nous impostos, afirmant que la carta magna recull que ‘cadascú pagui impostos segons les seves capacitats econòmiques’. Segons l’associació aquests nous impostos afecten en especial a ‘la majoria de la població’, que tenen greus problemes per cobrir la seva despesa, mentre que opinen que ‘una part de la població en una molt bona situació econòmica’ que pensen que actualment aporten poc.

També ha demanat l’esglaonament de les retallades en el cas de Sanitat. Durant la reunió, AD800 afirma que el Govern va confirmar que s’estan produint retallades en els sous dels metges d’entre el 10 i el 5% a més de la desaparició de complements que fins ara es cobraven. Davant d’aquestes retallades AD800 ha proposat que afectin als sous que excedeixin els 10.000 euros ‘i no els que estan guanyant per sota de 3.000’.

 

‘Memòria històrica’ de la CASS

L’associació també va demanar que es fes un exercici de transparència a la CASS, a més de destacar que la caixa tingui ‘una memòria històrica’ en referència a l’anomenat ‘cas Ubach’ o a la gestió que han fet els governs dels fons de la caixa.

Durant la reunió també es va parlar de la modificació de la llei de la CASS, on el Ministeri va recordar que els canvis més importants seran l’activació del fons de reserva, la moratòria dels autònoms, els complements de jubilació, l’optimització de despeses i més control de les baixes fraudulentes. AD800 va oferir, en la reunió la possibilitat de participar i fer un seguiment del projecte de llei de reforma de la CASS, i la ministra els va instar a fer les propostes que creguin oportunes amb el compromís de trametre-les al Govern.

 

4 comentaris

  1. És una mesura molt justa, es pot signar a través de la vostra web AD800?

  2. Estem a l’espera de que el grup de persones que esta creant la ILP l’enllesteixin, ens la facin arribar i ens donguin llum verda per començar. Estigueu atents al nostre grup de Facebook. Moltes gràcies!

  3. La iniciativa està en fase de recollida de firmes en aquests moments, segons crec.

  4. Algú sap Cóm ha quedat la iniciativa per demanar llistes obertes?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada