Després de rebre la resposta de la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, en relació a la demanda sobre la transparència de la CASS, AD800 ha decidit abandonar les reunions amb el Ministeri i enviar una carta al Consell General i als grups parlamentaris per instar-los a debatre sobre aquesta qüestió al Parlament. La previsió és poder fer arribar aquestes cartes a mitjans de la setmana vinent i tot i que suposen que el debat no sorgirà del grup majoritari de Demòcrates per Andorra, reconeixen que ‘és una de les preguntes que podrien formular’ des de l’oposició, com ha assenyalat el portaveu de l’associació, Manel Montoro. ‘M’agradaria que escoltessin el ciutadà’, ha manifestat, ja que ‘els consellers són els nostres representants i haurien de traslladar aquest debat sobre la transparència de la CASS al Consell’.

AD800 havia demanat al Ministeri de Salut l’estat financer de la CASS i les seves previsions de futur, un llistat de les inversions realitzades i fer públiques les actes del Consell d’Administració de la CASS. Segons l’associació, la resposta del Ministeri ‘no dóna resposta’ a cap d’aquests punts.

La ministra adreça a l’associació al web de la CASS on no consta cap de les dades demanades, també informa sobre els membres del Consell d’Administració i indica que la liquidació dels comptes del 2012 i les conclusions de l’estudi actuarial de la CASS són ‘temes complicats i pensem que no es poden lliurar únicament documents, tot i que han estat públicament presentats en sessió pública de la Comissió de Sanitat’, diu la carta. Tampoc es disposa d’un llistat d’inversions perquè ‘els gestors compren i venen actius dins del límit autoritzat pel mandat’. Per últim, s’informa que les actes del Consell d’Administració són ‘confidencials’.

Davant d’aquesta resposta, el portaveu d’AD800, Manel Montoro, ha afirmat que ‘no tenen ganes d’explicar gaires coses’ i per això han decidit que segurament no faran cap altra reunió amb la ministra o amb el Govern sobre aquest tema.

En canvi, ja estan preparant l’enviament d’unes cartes al Consell General i als grups parlamentaris perquè es traslladi el debat al Parlament. ‘M’agradaria que escoltessin el ciutadà’, ha manifestat Montoro perquè hi ha 3.200 signatures darrera la petició de transparència de la CASS i ‘tothom està fent la vista grossa’, ha afegit.

El portaveu de l’associació ha reconegut que últimament al Consell ja es veu que els consellers estan molt ‘per batalletes seves’, com ara el repartiment d’escons o el finançament de cada grup. Però ‘són els nostres representants i haurien de traslladar aquest debat sobre la CASS al Consell General’, ha reiterat.

‘Demanem transparència sobre el que ha passat amb el patrimoni de la CASS perquè sabem que part d’aquest patrimoni és en mans privades’, ha exposat, ‘i això ha de sortir a la llum’.

La previsió és enviar les cartes de cara a la setmana vinent i contactar posteriorment amb els grups parlamentaris ‘perquè sàpiguen que tenen aquestes cartes i per mirar que això no s’allargui’, ha dit Montoro.

Entenen que segurament la iniciativa no sorgirà del grup majoritari però aposten perquè sigui una de les preguntes que pot formular l’oposició.

1 comentari

  1. Molt be nois! no pareu fins destapar la vergonya!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada