L’associació AD800 ha votat aquest dimarts en una reunió pública amb poc més d’una vintena d’assistents transformar-se i constituir-se properament com a grup polític. Encara que durant la reunió s’han debatut temes com la força que pot tenir el grup dins del Consell General o la possibilitat d’ajuntar-se amb altres formacions, finalment la majoria d’assistents s’han decantat per ‘fer el salt’ a la política, com ha explicat el president de l’entitat, Carles Julián. Entre les prioritats a curt termini han establert la transparència tant a la CASS com al SAAS i als organismes que gestionen recursos públics o la possibilitat d’elaborar part del programa electoral amb els mateixos votants. A més, per ara descarten possibles coalicions perquè ‘volem ser totalment independents’, ha assenyalat Julián.

AD800 deixarà de ser una plataforma ciutadana per constituir-se en un grup polític. Així ho han decidit la vintena d’assistents a la reunió pública convocada aquest dimarts després d’una votació entre tres opcions, la de transformar-se, quedar-se com a associació o crear una branca política dins la mateixa entitat.

Tot i així, com ha explicat el president d’AD800, Carles Julián, properament obriran una enquesta a través de Facebook per conèixer l’opinió dels seus seguidors i definir temes com els mètodes de finançament, l’estructura que han d’adoptar, les persones que es podrien implicar per tirar endavant el projecte, etc. ‘A partir d’aquí ho tindrem més clar’, ha reconegut.

Tant Julián com altres membres de la junta durant la reunió han reconegut acostaments d’altres partits o persones interessades en concórrer en les properes eleccions i han admès haver tingut ‘moltes reunions’. Malgrat tot, ‘volem ser totalment independents i fer el nostre ideari i treballar el que hem treballat fins ara’, ha manifestat el president d’AD800.

Entre els objectius a curt termini de l’ideari que han presentat aquest dimarts hi ha mantenir el principi d’igualtat de classes socials, que part del programa electoral estigui fet a petició dels votants, no definir-se com a partit de dretes o d’esquerres sinó actuar en funció de la situació del país; lluitar per la transparència de la CASS, el SAAS, el Govern i qualsevol organisme que gestioni fons públics, optimitzar els recursos de l’administració pública i lluitar contra els sous astronòmics, implantar l’IRPF, atraure societats estrangeres i residents passius amb una política menys agressiva d’impostos, garantir unes pensions dignes a curt i llarg termini o la implantació del joc a Andorra com a atractiu turístic, entre altres. Més a llarg termini han parlat de l’obtenció de la nacionalitat andorrana als 15 anys de residència, el vot electrònic o el vot dels residents a les comunals al cap de cinc anys.

Encara que durant la reunió s’han plantejat qüestions com la força del grup com a entitat ciutadana desvinculada de la política o la capacitat d’influència dins del Consell, finalment s’ha optat per fer el pas per ‘ser els primers en donar exemple per fer canviar la política’, com ha exposat el portaveu, Manel Montoro.

3 comentaris

  1. Si es converteix en un grup polític deixarà de ser lo que es i tot es perdrà; es lo que molts volen… L´autentic poder que te es fer l´hobby… Quantes persones son a la plataforma? 500 ? 1000 ? Això son 500 o 1000 vots, això es poder… El partit polític que escolti, valori i fomenti lo que representa aquesta plataforma tindrà aquestos vots; si no seran per un altre o en blanc….
    Això es democràcia !! Que no us enganyin AD800 !! Que ho esteu fent molt bé !!

  2. Doncs molt malament una associació d’aquests tipus ha de ser completament apolítica! No cal!!

  3. repeteixo : no calia…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada