El  jutge De la Mata ha accedit, com li demanava Santiago Pedraz, a sumar a la macrocausa les actuacions contra Oleguer Pujol, el fill petit de l’expresident de la Generalitat, a qui cita a declarar el pròxim 12 de gener. La tesi de l’Audiència Nacional és que hi ha una connexió entre els negocis d’Oleguer que s’investiguen al jutjat i l’origen dels diners que la família tenia a l’estranger. Per això tot s’investigarà des del mateix jutjat.

Segons ha informat el canal de notícies 324, en la resolució on accepta assumir la investigació a Oleguer Pujol, De la Mata considera que hi ha una connexió entre la seva investigació a l’expresident Pujol, a Marta Ferrusola i a cinc dels seus fills i la investigació que estava portant a terme el jutge Pedraz a Oleguer Pujol. Per tant, considera que l’acumulació en una sola causa resulta “no ja funcional sinó també necessària”.

Aquesta connexitat, segons el jutge, s’acreditaria pels vincles existents entre els membres de la família, les seves pautes comunes de comportament, la coordinació d’activitats, l’assignació de rols, la distribució o repartiment de quantitats multimilionàries entre tots en funció dels ingressos que rebien en els comptes bancaris ocults que mantenien en jurisdiccions estrangeres i el particular sistema de rendició de comptes per controlar aquests repartiments de fons. Tot això, diu el magistrat, revela l’existència d'”un patró de comportament reiteratdurant anys que apunten elements bàsics d’una organització; els perfils definitius estan encara sota investigació i pendents de qualificar”. El jutge afirma que els membres de “la família Pujol Ferrusola han estat orquestrant durant anys una estratègia compartida i coordinada per desenvolupar diferents negocis econòmics, generar rèdits, ocultar-los i distribuir-los entre tots d’acord amb criteris establerts per aconseguir blanquejar els actius aconseguits”.

El jutge conclou que no es pot investigar i enjudiciar sobre la regularitat de la fortuna aconseguida al llarg dels anys per la família Pujol Ferrusola, així com sobre les estratègies posades en marxa per blanquejar els capitals generats, de forma autònoma respecte de l’origen i la gestió dels fons apareguts a Andorra, sobre els quals “manté un suposat origen hereditari”.

A més, també citen com a investigats dos fills de l’empresari Javier De la Rosa un dia abans, l’11 de gener. En aquest cas pel presumpte cobrament de comissions il·legals al voltant dels negocis d’Oleguer Pujol.

Text i foto: 324

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada