Actuacions per adjudicar 27 habitatges a comarques de l’Alt Pirineu

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat avui 9 pisos amb protecció oficial: cinc a la Seu d’Urgell (l’Alt Urgell) i quatre a Montellà i Martinet (la Cerdanya). Igualment, s’ha obert el termini per sol·licitar 18 habitatges a la Torre de Capdella (el Pallars Jussà). Tots ells formen part del Pla de xoc per adjudicar els pisos desocupats de la Generalitat.

A la Seu d’Urgell quatre pisos estan situats a la plaça del Carme, són de lloguer per a joves menors de 35 anys i disposen d’un dormitori. La seva superfície és de 33,5 m2 a 58 m2 i la renda del lloguer oscil·la entre els 106 euros i els 193 euros mensuals. L’altre pis es troba al carrer Monturull, té dues habitacions, una superfície de 53,7 m2 i una plaça d’aparcament vinculada. Es tracta d’un pis de lloguer amb opció de compra i té un cost mensual de 203 euros.
Els pisos de Montellà i Martinet són de lloguer amb opció de compra i estan situats al carrer Doctor Pascual i Oms. Tenen una superfície de 82 m2 a 90 m2, tres dormitoris i un preu de lloguer mensual de 329 euros a 367 euros. Hi ha tres pisos amb plaça d’aparcament vinculada.
El lloguer amb opció de compra permet a les persones adjudicatàries signar un contracte d’arrendament per 10 anys i, dins d’aquest termini, disposar d’una opció de compra. Si opten per la compra del pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat abonada.
En el procés d’adjudicació de la Seu d’Urgell s’han presentat 59 sol·licituds, de les quals 25 s’han admès i 34 se n’han exclòs per no complir la normativa o per manca de documentació. A Montellà i Martinet, han estat 7 sol·licituds: 5 s’han admès i 2 se n’han exclòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *