actuaAvui dimecres diferents membres de la iniciativa Actua s’han reunit amb l’Agència Madeeli, l’Agència per al Desenvolupament Econòmic, de l’Export i de la innovació de Midi-Pyrénées. La delegació Andorrana, estava formada per la Directora de l’Agència de Desenvolupament i Inversió, Imma Jimenez, i la representant del Ministeri d’Afers Exteriors, Ana Estel.

L’objectiu de la reunió era donar continuïtat a la missió econòmica que va tenir lloc el passat dia 8 de juliol a Tolosa, entre Andorra i la regió francesa de Midi-Pyrénées. Aquesta jornada es va organitzar de forma conjunta entre el Govern d’Andorra, Actua, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, la regió de Midi-Pyrénées i Madeeli. Fruit d’aquesta trobada empresarial, ambos territoris, van manifestar la voluntat de crear lligams entre els dos territoris a través d’iniciatives i de projectes concrets.

La reunió d’aquest matí ha permès posar en comú projectes concrets vinculats a la innovació que s’estan duent a terme a Andorra en el marc del desenvolupament del projecte Smart Country. La delegació andorrana ha posat especial relleu en les col·laboracions que s’estan duent a terme amb el Massachusetts Institute of Technology (MIT) pel desenvolupament d’un “bigdata” i l’empresa Google per posicionar tota l’oferta comercial d’Andorra de forma virtual.

Un altre dels aspectes que s’ha treballat durant la reunió és veure en quina mesura té cabuda la participació d’empreses franceses en els projectes que s’estan desenvolupant actualment a Andorra.

Finalment també s’ha treballat per facilitar els contactes entre els clústers d’Andorra i la regió de Midi-Pyrénées. Aquests mateixos representants han estat convidats a assistir al proper clúster d’innovació que tindrà lloc el dia 24 de setembre al complexe esportiu i sociocultural d’Encamp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada