Actua dedica una sessió del clúster de salut i benestar a la qualitat ambiental interior i l’aigua

actua

Una quarantena de persones han assistit aquest dimarts a la setzena sessió del clúster de salut i benestar dedicat a la qualitat ambiental interior i l’aigua. La sessió ha tingut lloc al Centre d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu (CIAM), d’Escaldes-Engordany.

El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp ha estat l’encarregat d’obrir la jornada informant sobre la millora dels principals indicadors sobre l’entorn. Camp ha remarcat que a Andorra comptem amb nivells de qualitat d’aigua i d’aire molt satisfactoris i  ha recordat també l’esforç continu per a la millora en l’àmbit del medi ambient, fet que es fa palès mitjançant la signatura de nombrosos convenis internacionals.

L’acte ha comptat amb la presència de diversos empresaris nacionals i de fora d’Andorra. Tots ells han destacat una preocupació principal: la eficiència energètica i l’impacte negatiu d’una mala qualitat ambiental en la salut. A tall d’exemple,  Glòria Cruceta, directora general de Segle Qualitat SL, ha volgut recordar el tràgic incident ocorregut fa pocs dies a Sabadell a causa d’un brot de legionel·la produït per una torre de refrigeració.

A continuació, Carla Vidal, responsable del Laboratori Ecotècnic a Andorra ha parlat de la legionel·la i de la normativa en el tractament de les aigües, els protocols de neteja i de desinfecció existents a Catalunya i a Espanya. Ha precisat que a Andorra només existeix un decret sanitari sobre piscines d’ús col·lectiu, i un decret sobre temes de refrigeració. Tot seguit, ha parlat dels protocols de neteja i desinfecció i de les mancances existents al país en matèria de manteniment de les instal·lacions.

Vincent Pico, director general d’Ambientcar, ha destacat la importància de les noves tecnologies en l’àmbit de l’estalvi energètic i de la qualitat de l’aigua. En la seva opinió, els objectius claus de tota nova tecnologia són: eficàcia, efectivitat, eficiència i que siguin ecològics. L’expert advoca per utilitzar els mínims agents químics possibles, reduir el consum d’aigua i tenir cura de la salut pública.

D’altra banda, Susanna Segura, responsable de noves tecnologies d’ Ambientcar, ha posat de manifest la importància de la inversió futura en aquestes noves tecnologies per a la millora del rendiment, la reducció de despeses i l’estalvi energètic. Una inversió  que es considera fonamental per a evitar futurs problemes de salut com bé ha reconegut Josep Maria Gabernet, Director general d’Europrevenció a Andorra.En definitiva, tots els ponents han convingut que invertir en noves tecnologies permet tant la millora de la qualitat de l’aigua en el nostre entorn laboral com l’estalvi energètic.

El proper acte de la Iniciativa Actua serà el clúster d’Educació el dia 14 d’octubre.

(Foto: S.F.G.)

TOTES LES NOTÍCIES