Actua amplia en 90.000 euros les subvencions per a la petita i mitjana empresa

El secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica i la Innovació, Josep Maria Missé, i la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, han anunciat aquest dijous una nova partida de 90.000 euros per ampliar el pressupost del programa de subvencions d’Actua per a la petita i mitjana empresa. Actua va llançar el mes de setembre la convocatòria per al primer programa de subvencions amb un import de 190.000 euros que es va esgotar el 22 de novembre.

En aquest sentit, Missé ha explicat que “hem rebut una allau de sol·licituds, moltes més de les que esperàvem, i des del consell d’administració hem acordat ampliar el pressupost en 90.000 euros, per intentar arribar al màxim nombre de demandes previstes”. Hi ha hagut 69 sol·licituds, de les quals se n’han aprovat 64, se n’han denegat 3 i n’hi ha dues en espera.

Judit Hidalgo ha recordat que “l’objectiu d’aquestes subvencions és facilitar i incentivar que les empreses del país que tenen més limitacions per accedir a serveis professionals externs, per la seva naturalesa, puguin contractar-los i, així, professionalitzar-se i anar incorporant la variable de la innovació i de la internacionalització en el seu negoci per ser més competitives”.

Més d’una seixantena de projectes de 44 empreses del país seran els que es beneficiaran dels 190.000 euros (161.500 per empreses amb una facturació de fins a 350.000 euros, i 28.500 per empreses que facturin entre 350.000 i 1.500.000 euros). El 58% d’aquesta partida es destinarà per a treballs de disseny i posicionament web i màrqueting digital relacionats amb mercats internacionals, un 14% per a sistemes de gestió de l’activitat empresarial i un 12% per a comerç electrònic. Entre els serveis no sol·licitats hi ha la recerca tecnològica, la diagnosi del potencial d’internacionalització, la reestructuració de personal o el disseny i muntatge d’estands a fires internacionals.

Els ajuts contemplen la subvenció de la contractació d’una determinada tipologia de serveis que contribueixen a facilitar l’accés de l’empresa a la digitalització, la innovació, la internacionalització i l’emprenedoria, acompanyant la seva diversificació internacional i la seva presencia a l’exterior. L’import atorgat ha estat d’un màxim de 6.000 euros per beneficiari. La convocatòria està oberta fins el 14 de desembre.

Actua