arbres-seuEl Servei Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament urgellenc està portant a terme aquests dies una activitat dirigida als escolars de tercer i quart de primària dels centres educatius de la ciutat amb l’objectiu que coneguin les diferents espècies d’arbres i arbustos que hi ha als parcs de la Seu d’Urgell.

Aquest matí ha estat el torn d’un vintena d’alumnes de quart curs de primària de l’escola Albert Vives els quals han participat en aquesta activitat sobre botànica al Parc del Valira. Aquests nens i nenes han escoltat prèviament les explicacions d’un monitor de Parcs i Jardins i, tot seguit, han realitzat un treball de comparació i observació per identificar els noms dels arbres indicats i que han hagut de trobar pel mateix parc.

En aquest taller hi participaran un total de 250 alumnes: 100 nens i nenes de l’escola Pau Claris; 100 més de l’escola Albert Vives; i 50 alumnes del col•legi La Salle.

Treball de camp

L’activitat s’inicia tot explicant als alumnes com s’han d’observar les diferents part d’un arbre i alhora familiaritzar-los en el vocabulari botànic elemental. Tot seguit, es realitza la part més pràctica d’aquesta activitat. Els alumnes, mitjançant un quadern de camp, han de buscar pel parc l’arbre en el qual els hi ha tocat treballar per contestar diverses preguntes sobre l’espècie com a quina família pertany, quin tipus de fulla i escorça té, si té fruits, entre d’altres característiques, tot comparant-ho amb els dibuixos que tenen al quadern de camp.

Alguns dels arbres i arbustos que s’han trobat els alumnes als parcs de la nostra ciutat són el sanguinyol, el saüc, el castany, el bedoll, el noguer, el xop, el vern, l’avellaner, la gavarrera i el plàtan. Cal remarcar també que a la Seu d’Urgell hi ha plantats prop de 6.000 arbres, en els diferents parcs, jardins, avingudes i carrers del municipi.

Aquesta activitat de fer conèixer els arbres que hi ha als parcs de la Seu d’Urgell, organitzada pel Servei Municipal de Parcs i Jardins, es porta realitzant des de ja fa més d’una dècada, i per on hi han passat centenars de nens i nenes de les escoles de la nostra ciutat.

Civisme als parcs

Com a novetat d’aquets curs, els monitors del Servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de la Seu es porta a terme una campanya educativa a tots els escolars de la ciutat que cal gaudir dels espais verds tot respectant flors, plantes i arbres, així com el mobilitari urbà que hi ha instal•lat.

És per això que es, no només es vol fer conèixer els arbres dels parcs sinó que també que cal gaudir-los amb civisme.

En aquest sentit, els nens i nenes han pogut comprovar que comporta no respectar un espai públic pel gaudi de tothom a través de diverses fotografies que recullen actes incívics comesos en parcs.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada