Activada l’alerta de l’Inuncat per possibilitat de pluja intensa a l’Alt Pirineu

Pluja
Pluja. Foto: ARXIU

Protecció Civil ha activat la fase d’alerta del pla Inuncat per la previsió de precipitacions intenses avui dijous a tota la meitat oest de Catalunya, i especialment a les comarques més occidentals del país.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que en alguns municipis de l’Alt Pirineu i Aran les precipitacions poden superar els 20 l/m² en 30 minuts. La situació també afecta les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, Lleida i algunes comarques de la Catalunya Central, com són el Solsonès i el Berguedà. A més, els ruixats podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra, a banda de cops fort de vent.

Davant d’aquesta previsió, Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure. L’ens de coordinació d’emergències subratlla, a més, que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, ni travessar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen les intensitats i acumulacions més importants.

TOTES LES NOTÍCIES