ACTinn signa el primer conveni internacional amb el clúster aragonès de noves tecnologies Tecnara

actinnAmb l’objectiu de promoure projectes conjunts els presidents del clúster Tecnara d’Aragó, Víctor Vidal, i el president d’ACTinn, Albert Moles, han signat aquest dimecres al migdia el conveni de col·laboració entre els dos clústers. El conveni és fruit de la relació que les empreses del país van compartir a les jornades de Saragossa a l’abril de l’any passat. “Amb la voluntat de cooperar i fer projectes nous se’ns obren les portes a projectes interessants”, ha dit abans de la signatura del conveni Albert Moles. Actualment, 53 empreses formen part del clúster de noves tecnologies ACTinn. Tecnara és el clúster d’empreses tecnològiques d’Aragó. Nascut al 1986, actualment compta amb una facturació de 663 milions d’euros que representa el 2,03% del PIB d’Aragó, i 3.140 treballadors d’empreses associades.

Tecnara, el clúster tecnològic d’Aragó, i ACTinn, el clúster d’innovació i noves tecnologies d’Andorra, han signat el protocol de col·laboració entre els dos centres que apleguen diferents empreses del sector tecnològic d’Andorra i Aragó. La proposta de col·laboració va néixer el mes d’abril passat, en una trobada a Saragossa entre representants d’empreses del país i d’Aragó on es van establir taules de treball entre els clústers de salut, tecnologia i educació.

Aquest migdia, coincidint amb l’assemblea de membres d’ACTinn, s’ha procedit a la signatura de l’acord de col·laboració on hi han participat els presidents del clúster Tecnara d’Aragó, Víctor Vidal, i el president d’ACTinn, Albert Moles. El responsable del clúster aragonès ha assenyalat la necessitat de la cooperació entre empreses, especialment en el sector de la tecnologia de la informació, apuntant que al clúster de la comunitat autònoma espanyola “hem aconseguit apartar la competència i cooperar en disciplines diferents”. Vidal considera que per afrontar reptes i la gran competitivitat en els mercats internacionals aquesta és una fórmula que té èxit perquè “sortim a Europa i Llatinoamèrica”.

Albert Moles ha puntualitzat la necessitat de promoure projectes entre dues associacions, que ha dit que tenen objectius comuns i especificitats, i que considera que poden donar resultats. Moles ha descrit l’interès del clúster ACTinn en la barreja de diferents sectors com el de l’hosteleria, la formació o l’energia, i que poden sortir iniciatives conjuntes. “Que vegin que a Andorra hi ha possibilitats de desenvolupar projectes” ha assenyalat Moles. Actualment són 53 les empreses membres d’ACTinn, mentre que Tecnara, nascuda el 1986, compta amb 663 milions d’euros de facturació, el que representa un 2,03% del PIB aragonès i 3.140 treballadors d’empreses associades.

Text i foto: ANA