fadrines-santa-colomaPer setè any consecutiu, el diumenge de Festa Major, després de la missa solemne i abans de l’Aperitiu de Festa Major, el Grup de Ball de la Casa Pairal oferirà una actuació amb la dansa del “Ball del Contrapàs”, tradicional d’Andorra la Vella.

Després d’aquesta exhibició, tindran lloc dos actes que ja  formen part d’una nova tradició a la Parròquia i que es van iniciar l’any 2011. Es tracta del nomenament de les Pubilles del Contrapàs 2014 i de la nova Fadrina Major de Santa Coloma.

Ballada: Contrapàs d’Andorra la Vella a la plaça del poble

El Grup de Ball de la Casa Pairal, format de 6 parelles, dansarà el “Ball del Contrapàs” a la plaça de l’Església a dos quarts d’una, com a una contribució especial a les celebracions del poble, amb motiu de la seva Festa Major. Per respectar el costum, convidaran les autoritats i els veïns a afegir-se a la ballada de la dansa tradicional.

Nomenament de les dues noves “Pubilles del Contrapàs” 

Després de la ballada, la Cònsol Major farà la proclamació oficial de les dues Pubilles del Contrapàs 2014, que seran dues balladores del Grup de Ball, les senyores Josefina Sànchez i Maria Vidaña.

Es farà la imposició de la banda corresponent i rebran el Garrot de Pubilla del Contrapàs de Santa Coloma 2014.

Traspàs de Banda i Garrot a la nova Fadrina Major 2104

Tot seguit hi haurà el nomenament de la Fadrina Major de Santa Coloma 2104, amb el traspàs de Garrot i Banda de Fadrina Major. La Cònsol Major, en nom de la corporació nomenarà la senyora Leonor Badia quarta “Fadrina Major” de la Gent Gran 2014. Les seves predecessores han estat: Conxita Duatis, l’any 2011, Maria Fernàndez el 2012 i Consol Pons el 2013. L’estiu de l’any passat també es va atorgar aquest reconeixement a la Senyores Montserrat Pau i Ramona Marsinyach, a títol pòstum, per a la seva dedicació i participació al Grup de Ball durant molts anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada