Actes reivindicatius a la Seu amb motiu de la vaga en educació i sanitat

Cartell per a la convocatòria de vaga per l'educació i la sanitat a la Seu
Cartell per a la convocatòria de vaga per l’educació i la sanitat a la Seu (RàdioSeu)

La plaça dels Oms de la Seu d’Urgell acollirà aquest dijous, dia 26 de gener, a les 6 de la tarda, una  concentració en defensa de l’educació i la sanitat. L’acte és organitzat conjuntament pels sindicats COS, Intersindical i USTEC-STES, en el marc de la vaga que hi ha convocada el mateix dia al sector de l’ensenyament i la sanitat a tot Catalunya. Per a aquest migdia, a les 12 hores, també s’ha convocat una  aturada per part dels professionals sanitaris davant la Fundació Sant Hospital de la capital de l’Alt Urgell.

Sota els lemes ‘Defensem l’educació i la sanitat’ i ‘Sense sanitat estem morts i sense educació no hi ha futur’, les organitzacions sindicals reivindiquen millores laborals, salarials i estructurals.Balanç de la primera jornada de vaga a la Seu d’Urgell

El primer dia de vaga de mestres i estudiants, aquest dimecres, 25 de gener, ha afectat de manera desigual l’activitat habitual als centres públics d’educació primària i secundària de la Seu d’Urgell. A l’Institut Joan Brudieu, s’hi ha sumat un 7,7% del professorat i un 62% de l’alumnat, mentre que a l’Institut La Valira, quatre professors i una setantena d’alumnes han secundat l’aturada.

Pel que fa a les escoles Albert Vives, Castell-Ciutat i La Valira, la convocatòria de vaga no ha tingut seguiment ni per part del professorat ni de l’alumnat. A l’Escola Pau Claris un docent ha secundat l’aturada, així com un membre del Personal d’Administració i Serveis (PAS). Sí que s’ha sumat a la convocatòria tot l’alumnat de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC).

TOTES LES NOTÍCIES