Actes de campanya de les formacions amb segell socialdemòcrata

Candidats de Per Sant Julià davant de l'antic Hotel Pol (PS)
Candidats de Per Sant Julià davant de l’antic Hotel Pol (PS)

Aquest dimecres, 6 de desembre, no ha estat una excepció i els actes de campanya de les formacions polítiques que concorren a les pròximes eleccions comunals del proper dia 17, no s’han aturat. És el cas, per exemple, de les candidatures amb participació del Partit Socialdemòcrata, en solitari o en coalició.

Per Sant Julià destinarà l’Hotel Pol a habitatges a preu assequible

La candidatura de Per Sant Julià desenvoluparà un pla d’ús de l’antic Hotel Pol, que actualment és propietat del Comú, per a destinar-lo a habitatges de preu assequible i a residència universitària. Així ho ha fet saber avui dimecres la candidata número 3 de la llista laurediana, Meritxell Bundancia, qui ha subratllat que cal una anàlisi prèvia per a identificar les necessitats de la parròquia i, la qual, pot incloure factors com la composició demogràfica, les característiques socioeconòmiques i les demandes de la comunitat.

Bundancia també ha argumentat que l’aposta de Per Sant Julià passa per desenvolupar un Pla d’ajudes a l’habitatge basat en un conjunt de mesures i recursos destinats a millorar l’accés a l’habitatge i la finalització del cadastre de la parròquia per tal de tenir informació actualitzada per a fer una gestió més eficient del territori i a un desenvolupament sostenible de la comunitat.

Així mateix, Per Sant Julià crearà borses d’habitatges amb l’objectiu de facilitar l’agrupament de persones de generacions diferents i estratègies de col·laboració públic-privada per a lloguers a preu assequible, així com incentius als propietaris que mantinguin els lloguers per sota de l’Índex de preu de referència amb rebaixes fiscals per a contribuir a resoldre l’actual problemàtica d’habitatge que pateix la parròquia.A Encamp, PS + Independents vol impedir els edificis de gran alçada

Avancem (PS+Independents) modificarà el Pla d’ordenament urbanístic de la parròquia d’Encamp (POUPE) per tal d’impedir que es construeixin edificis de gran alçada. En aquest sentit, el candidat a cònsol menor, Josep Lluís Agudo, ha argumentat que es controlarà el desenvolupament urbanístic en funció dels resultats dels estudis de càrrega encarregats als comuns amb la voluntat de preservar el territori i que no es puguin aixecar edificacions desmesurades. “No volem que hi hagi edificis de grans alçades perquè fa una parròquia fosca i totalment ofegada i creiem que la gent no s’ho mereix”.

La llista de PS+Independents també ha remarcat que també es buscarà alternatives amb la negociació amb les promotores per treure’n profit per a la parròquia com, per exemple, oferir beneficis fiscals per aquells que conservin o incloguin zones verdes o per la creació d’habitatges destinats a ús social, entre altres.

Avancem també eliminarà les parcel·les amb materials d’obra a la vista per deixar “de ser el dipòsit de la resta d’Andorra”. 


A la Massana, Amb Seny modificarà el Pla d’Urbanisme i augmentarà la cessió de terreny del 5 al 15%

Amb Seny prioritzarà la modificació del Pla d’urbanisme i augmentarà la cessió de terreny del 5% actual al 15%, tal com ha afirmat aquest matí de dimecres el candidat a cònsol major, Guillem Forné.

Pel que fa al Pla d’urbanisme, el cap de la llista massanenca ha recordat que el darrer text data del 2016 i que ja avisava que al 2030 hi podria haver falta d’aigua arran del creixement desmesurat a la parròquia. “No ha calgut esperar arribar al 2030. La mare natura ja ens ha avisat que això no pot seguir així. Hem de fer de la xarxa d’aigües de la Massana una prioritat”. Forné ha argumentat que Amb Seny porta “molt detalladament com volem que sigui aquest Pla d’Urbanisme” i que és posarà en marxa una vegada es tinguin els informes de càrrega encarregats al Comú -que encara no s’han rebut- per tal de conèixer l’estat actual de la parròquia en qüestió de recursos, demografia i del possible creixement exponencial.

El candidat a cònsol major ha valorat la “valentia d’Ordino” respecte al seu Pla d’urbanisme, el qual exposa una sèrie de propostes per a evitar que es construeixin noves promocions i urbanitzacions allunyades dels nuclis amb la finalitat de ser més sostenibles i no haver de fer infraestructures extra -com carreteres i bombes d’aigua, entre d’altres- per a aquestes.

Forné també ha explicat que Amb Seny augmentarà la cessió de terreny del 5% al 15% perquè “no s’entén que tinguem aquest percentatge després del boom constructiu que hi ha a la Massana els darrers anys” i la possibilitat d’oferir bonificacions amb espècies els promotors de la construcció que col·laborin amb el Comú -com per exemple, aquells que destinin una o dues plantes de pisos a lloguer assequible,  mesura que ajudarà a augmentar, així, la borsa d’habitatge a lloguer assequible.

TOTES LES NOTÍCIES