Ahir al vespre va tenir lloc al centre cívic El Passeig de la Seu d’Urgell un acte de reconeixement als 35 voluntaris que han participat en el projecte d’acompanyament educatiu en el qual s’hi han acollit més de 100 alumnes de tots els cicles d’educació infantil i primària dels diferents centres educatius de la ciutat.

L’acte va ser presidit per l’alcalde urgellenc Albert Batalla i el regidor d’Ensenyament, Jordi Martin, i va servir per agrair públicament a tots aquests urgellencs la seva tasca voluntària com a monitors de tots aquests nens i nenes en aquesta activitat d’estudi assistit durant bona part del curs. També hi van prendre part Núria Castillo, assessora LIC dels Serveis Educatius Alt Urgell- Cerdanya; Josep Casanova, director de Càritas Diocesana del Bisbat d’Urgell; i Carlota Valls, presidenta de La Seu Solidària.

Albert Batalla es va dirigir a tots els voluntaris i voluntàries d’aquest projecte educatiu per felicitar-los per la seva feina. “Sento orgull de poder representar un municipi capaç d’articular-se a través de les entitats i voluntaris per portar a terme una acció molt positiva per als nens i a les famílies beneficiàries”, va manifestar l’alcalde de la Seu d’Urgell. “Aquest tipus de projectes ajuden a cohesionar encara més la ciutat”, va subratllar Batalla.

Respecte al treball dels voluntaris, Núria Castillo, assessora LIC dels Serveis Educatius Alt Urgell- Cerdanya, va explicar que aquest projecte ha servit per atansar les escoles a la resta de la comunitat, sent una activitat “molt positiva, ja que s’han enfortit vincles intergeneracionals”. Castillo també va felicitar als monitors per haver realitzat una “tasca excepcional”, aconseguint una “molt bona convivència” amb els nens i nenes que s’han participat en el projecte.

Per la seva part, els voluntaris i voluntàries que han participat en aquest acompanyament educatiu també van voler manifestar la seva “satisfacció” per haver “regalat” a tots aquests alumnes que s’han acollit al projecte el seu temps i els seus coneixements. Els monitors van remarcar que aquesta experiència “és un tresor que incorporen aquests infants, un tresor en forma de valors i actituds”. “Aquesta tasca ens ha donat l’oportunitat de recuperar el valor de donar a canvi de res”, va assenyalar una voluntària.

Els voluntaris també van voler felicitar als organitzadors d’aquest projecte. Per la seva part, els organitzadors van assenyalar que el nou repte de cara al pròxim curs escolar és fer arribar aquest acompanyament educatiu als alumnes dels instituts.

Els voluntaris van rebre un diploma acreditatiu de la seva tasca com a monitor del projecte d’acompanyament educatiu que, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, ha impulsat l’Ajuntament de la Seu, els Serveis Educatius de l’Alt Urgell-Cerdanya del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya juntament amb Càritas d’Urgell i La Seu Solidària.

Projecte d’acompanyament educatiu

Recordem que en aquest projecte els monitors han acompanyat a l’alumnat per tal de reforçar els seus hàbits escolars i que poguessin desenvolupar tècniques d’estudi. També se’ls hi ha facilitat que aquests nens i nenes poguessin integrar-se en el grup tot afavorint les estratègies de col•laboració mútua en la resolució de les tasques escolars.

Els alumnes han portat a terme aquesta activitat a la tarda, just després de la finalització de les classes en el seu respectiu centre educatiu.

Els voluntaris han estat mestres jubilats, així com mestres en actiu o bé estudiants en pràctiques i persones en actiu o jubilades que han volgut prestar el seu temps lliure per esdevenir el referent de l’alumnat en el seu procés d’aprenentatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada