Acords del Govern amb Escaldes i Bomosa per a la inserció laboral i social del Centre Penitenciari

El Govern ha aprovat aquest dimecres a proposta del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, l’autorització de la signatures relatives a dos acords amb el Comú d’Escaldes-Engordany i amb l’empresa Bomosa.

Aquests convenis tenen la finalitat d’impulsar sinèrgies en matèria d’inserció social i laboral, destinades als interns del Centre Penitenciari de la Comella. Els dos convenis entraran en vigor el mateix dia de la signatura, prevista per a les pròximes setmanes. La durada s’estendrà inicialment fins el 31 de desembre del 2019, tot i que aquest termini serà prorrogable d’any en any.

A través d’aquest acord, el comú d’Escaldes-Engordany mostra la seva voluntat de promoure projectes laborals remunerats destinats als interns al Centre Penitenciari, i col·laborar en la recerca de feina un cop deixin d’estar privats de llibertat.

En referència al conveni amb Bomosa, es contemplen iniciatives en matèria d’inserció social i laboral, això com el desenvolupament de tallers de formació que es durien a terme a dins de les instal·lacions penitenciàries.

Els acords tant amb el Comú d’Escaldes-Engordany com amb l’empresa Bomosa, preveuen la creació d’una comissió de seguiment del conveni, les funcions de la qual serà posar en marxa les accions necessàries i estudiar noves iniciatives o projectes específics.

TOTES LES NOTÍCIES