Mesos després de la intoxicació amb Aigua d´Arinsal el col·lectiu Ronda ha acordat amb Eden Springs 207 euros pels afectats amb certificat mèdic i 59 euros per dia per baixa laboral.

El col·lectiu Ronda, coordinador de la demanda col·lectiva a Catalunya dels afectats per la contaminació de la font d´Arinsal, ha pactat un acord per a les indemnitzacions. Aquest acord estableix tres categories d´afectats. La primera correspon a les persones afectades que tenen certificat mèdic de baixa i alta laboral. Aquests percebran 59 euros per dia de baixa i un import fix de 15 euros extra per despeses farmacèutiques.

La segona categoria d´afectats és per a aquells que tenen només un informe mèdic sobre l´assistència que han rebut, però que no poden documentar el període exacte en què han patit l´afectació. Aquests cobraran un import fix de 207 euros més els 15 per les despeses farmacèutiques.

I la tercera categoria fa referència als afectats que no disposen de cap document mèdic, però que poden acreditar a través de certificats de les empreses on treballen o de serveis de teleassistència que van patir la intoxicació. A aquestes persones els correspon un import fix de 15 euros per despeses farmacèutiques i, si ho acrediten, altres despeses derivades de la intoxicació.

Aquest acord arriba nou mesos després de detectar-se els primers casos d’afectats per la contaminació de la font d´Arinsal, al març del 2016. Els resultats dels estudis encarregats pel ministeri de Salut per esbrinar l´origen de la contaminació encara s’ignoren.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada