Coincidint amb la finalització de les obres d’enderrocament del Camp d’Esports d’Aixovall, el Govern i el Comú de sant Julià de Lòria anuncien millores en el tram urbà de la carretera general d’Os de Civís (CG-6). La col·laboració entre ambdues administracions permetrà millorar l’accessibilitat al nucli antic d’Aixovall i aportarà solucions a la manca d’aparcament de la zona.

Així ho han anunciat el cap de Govern, Antoni Martí, i els ministres d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, juntament amb el cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Julià Call, aquest matí a peu d’obra.

El Govern ha signat un conveni amb els propietaris dels terrenys del Camp de l’Hortal de Casa Guineu a fi de construir una voravia i habilitar noves places d’aparcament.

Tanmateix, els ministres i el cònsol major han acordat la proposta d’incloure en l’ordre del dia de la propera reunió de la Taula Nacional de Mobilitat un punt a propòsit de les millores de seguretat en aquest tram urbà de la carretera general d’Os de Civís que compta amb el Centre de Formació d’Aixovall.

Aquestes actuacions són possibles perquè el Govern i el Comú han arribat durant a un acord amb la propietat dels terrenys adjacents a la carretera, per a la cessió dels terrenys destinats a eixamplar la carretera fins a l’amplada reglamentària. Es tracta d’una carretera general, competència del Govern, i en aquest sentit el Govern procedirà a encomanar l’elaboració d’un projecte per definir les obres d’eixample (voravia, desguassos, enllumenat públic, etc).

Un cop el projecte estigui redactat es licitarà la construcció dels treballs, els quals podrien finalitzar durant el 2018. L’eixample de la carretera permetrà crear una banda d’aparcament al llarg de la voravia que es construirà. Mentrestant, el Govern ha habilitat provisionalment un espai per a aparcar en bateria, en la zona destinada a l’eixample, amb una capacitat d’uns 30 vehicles.

Més enllà de la creació d’un aparcament alternatiu, operatiu des del mes de desembre, per al usuaris del Centre de Formació d’Aixovall a la part posterior de l’edifici, es proposen les mesures següents:

• Habilitació i pintat de línies al paviment per a noves places d’aparcament en bateria a la zona restituïda del Camp de l’Hortal
• Pintat de places per a l’estacionament de motos al davant del Centre de Formació d’Aixovall
• Col·locació d’un mirall convex de seguretat viària

Amb la voluntat d’informar els estudiants del Centre de Formació Professional d’Aixovall, que van manifestar la preocupació per la manca d’aparcament, avui mateix el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, s’ha reunit amb els responsables del Centre de Formació d’Aixovall i els delegats dels estudiants per informar-los de les solucions que el Govern ha treballat per habilitar més places d’aparcament i millorar la seguretat viària de la zona.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada