El ministeri de Salut treballa per ampliar les col·laboracions internacionals i se centra ara en França. Joan Martínez s’ha desplaçat a Tolosa de Llenguadoc per tancar acords que permetin que hospitals de la capital de la regió d’Occitània esdevinguin de referència per a pacients andorrans. De fet la regió francesa treballa per incloure l’hospital d’Andorra en la xarxa d’urgències del Pirineu francès.

La trobada de Joan Martínez amb la direcció general d’hospitals de Tolosa ha permès tancar acords en tres àmbits aplicables a cinc especialitats. Així es potenciarà el moviment de pacients fent dels de Tolosa hospitals de referència, també l’intercanvi de professionals de la salut i formacions. Aquests acords s’aplicaran a les especialitats de medicina de l’esport, traumatologia i cirurgia ortopèdica, infermeria, envelliment saludable i emergències.

D’aquest punt en parlava el prefecte d’Occitània, que vol incloure l’hospital de Meritxell en una xarxa d’hospitals del Pirineu. “Estem coordinant els serveis d’urgències amb l’objectiu d’integrar els andorrans en l’actual xarxa de la zona del Pirineu. La voluntat és potenciar i millorar la capacitat d’actuació conjunta i reforçar el servei”, detallava Etienne Guyot.

La col·laboració amb la regió d’Occitània s’estén a d’altres àmbits com ara la millora de l’atenció als estudiants o de les connexions ferroviàries. Aspecte aquest darrer centrat en la freqüència de línies i connexions. Finalment totes dues parts pretenen potenciar la desestacionalització de la destinació Pirineu i la candidatura multinacional per a Patrimoni Mundial de la UNESCO dels testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada