El ple de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns regular la pràctica de la prostitució al municipi abans que acabi l’any. La fórmula la decidirà una comissió tècnica, que haurà de triar “l’eina legal més adient” per fixar una normativa en aquest àmbit. La moció, presentada per ERC, va comptar amb el suport de l’equip de govern (Convergència), l’abstenció de la CUP i el vot contrari de Compromís X La Seu.

El text final va incloure diverses esmenes “per tal de garantir l’efectivitat de les mesures que s’apliquin”, va indicar el tinent d’alcalde d’Urbanisme i Via Pública, Jesús Fierro, que va descartar crear una ordenança. El portaveu de Convergència va recordar que cap ajuntament de Catalunya ha aconseguit trobar una sortida a la problemàtica generada pels pisos en què s’exerceix la prostitució, però es va mostrar convençut que cal continuar treballant per buscar una solució.

Per la seva banda, la portaveu de Compromís, Conxita Rabasa, va destacar la complexitat del tema i va argumentar que el seu grup no està d’acord amb la regulació com a solució a la problemàtica actual. Rabasa va optar per emprendre “accions concretes sense minimitzar els problemes de convivència”, i va instar a obtenir una assessorament jurídic per evitar el que considera “un prejudici a la imatge pública de la Seu”. I va afegir: “Ens sumarem a qualsevol tipus de debat sobre la prostitució però no ens agrada l’enfocament de la moció”.

En el cas de la CUP, Pau Lozano va abstenir-se assenyalant que “cal parlar a fons sobre aquest tema” però puntualitzant que no s’ha de confondre “els conflictes d’ordre públic amb la prostitució”. Així mateix, Pau Lozano va justificar el seu posicionament remarcant que tampoc no es pot intentar parlar a fons d’una qüestió com aquesta “sense la implicació de les mateixes treballadores sexuals”, opció que el redactat final de la proposta no va incloure.

Finalment, el portaveu d’ERC, Francesc Viaplana, va voler insistir en la necessitat d’actuar “davant la problemàtica detectada en alguns habitatges de la Seu on s’hi practica la prostitució” i va mostrar-se obert a estudiar opcions diferents a l’ordenança, com ara un Pla d’Usos, per “garantir la seguretat, la salubritat i la cohesió veïnal”. El grup republicà, alhora, va insistir en fer una crida als diferents partits polítics del Parlament de Catalunya per tal que iniciïn “un debat i una comissió de treball entorn a la regulació de la pràctica legal de la prostitució” al conjunt del país “garantint els drets laborals de les persones treballadores sexuals”.

Text. Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada